Skolemuseum kommer med rekvisitter til sommeropera på vestjysk herregård

4. august 2008

Til redaktionen

Holstebro, 4. august 2008

Skolemuseum kommer med rekvisitter
til sommeropera på vestjysk herregård

“Elskovsdrikken” vises fire gange på Nørre Vosborg fra 19. til 24. august. Forestillingen fredag aften er tæt på udsolgt.
Produktionen foregår i samarbejde med Aarhus Sommeropera.

Elskovsdrikken opføres på Nørre Vosborg fire gange:
Tirsdag den 19. august kl. 19.30
Onsdag den 20. august kl. 19.30
Fredag den 22. august kl. 19.30 (udsolgt)
Søndag den 24. august kl. 16.00

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk
Nørre Vosborg: http://www.nrvosborg.dk/

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
– Operachef Flemming Vistisen, tlf. 97 40 36 36 eller 23 32 50 43
– Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

 

Skolemuseum kommer med rekvisitter
til sommeropera på vestjysk herregård

 

Musikdramatisk Teater moderniserer handlingen i “Elskovsdrikken” på Nørre Vosborg mellem Vesterhavet og Holstebro

En af verdens mest populære operaer, “Elskovsdrikken”, blev skrevet i 1832 til operahuset La Scala i Milano, og i denne sommer opføres den igen i historiske omgivelser. Musikdramatisk Teater præsenterer forestillingen fire gange i august på den nyrestaurerede herregård Nørre Vosborg, 20 km vest for Holstebro. Handlingen er i denne opsætning flyttet til tiden lige før anden verdenskrig, og for at skaffe rekvisitter har der måttet bruges nogle andre kanaler end normalt. Teaterfolkene har blandt andet lånt rekvisitter fra skolemuseet på Gjellerupskolen ved Herning og Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren i Sønderjylland.

På skolemuseet er der hentet blandt andet en gammel skolebænk og kugleramme og derudover globus og flere høstredskaber. På Hjemmeværnsmuseet låner de blandt andet en felttelefon.

“Elskovsdrikken” vises fire gange på Nørre Vosborg fra 19. til 24. august. Forestillingen fredag aften er tæt på udsolgt.
Produktionen foregår i samarbejde med Aarhus Sommeropera.

De to teatre har også hentet rekvisitter fra Den Jyske Opera og fra Århus-teatret Svalegangens lager. Desuden bruges ting fra Den Gamle By i Århus.

Sommerens udgave af “Elskovsdrikken” udspiller sig i 1930’ernes Italien. Handlingen er flyttet 100 år frem for at modernisere iscenesættelsen. Historien foregår i en periode, der domineres af fascismen som en stor folkelig bevægelse. I “Elskovsdrikken” møder publikum for eksempel en sergent fra Mussolinis hær.

Et andet historisk element i operaen er udendørsskolen, som handlingen udspiller sig omkring. Fra 1920’erne blev udendørsskoler iværksat, for at de fattigste også skulle have mulighed for at uddanne sig. Undervisningen blev givet udendørs for at gøre undervisningen mere tilgængelig for de børn, der arbejdede i markerne.

Alle pressemeddelelser om: