Unge danske forskere skal være EU-værter

25. juli 2008

Til redaktionen

Holstebro, 25. juli 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. I forbindelse med afviklingen af Europamesterskaberne for Unge Forskere (the 20th. European Union Contest for Young Scientists – EUCYS 2008), som finder sted i perioden fra 19. – 26. september på Radisson SAS Scandinavia Hotel på Amager i København, skal ca. 35 unge danskere være EU-værter for de unge forskere fra næsten 50 lande.
Læs mere på www.eucys.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove
Foto ved fotograferne Ole Mortensen/Tilsted Com, Thomas Juul, Bent Tilsted og Ryan Holm/Unge Forskere.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@eurocontest.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Unge danske forskere skal være EU-værter

 

Unge forskere fra næsten 50 lande er med, når der er finale i ”the European Union Contest for Young Scientists” fra 19.-26. september i København. Og de kommer ikke til at føle sig alene på noget tidspunkt.
Komitéen for Unge Forskere i Danmark har bedt ca. 35 tidligere deltagere i de årligt tilbagevendende nationale Unge Forsker-konkurrencer om at være værter.
De unge danskere får hver tildelt et eller to lande, som de skal være værter for, og det bliver et travlt job at servicere både konkurrencedeltagere, jurymedlemmer og presse.

De glæder sig

Kathrine Dyhr Lycke fra Aabenraa glæder sig til værtsrollen, men forinden skal hun lige selv deltage i ”Joint School Science Exhibition” i Hong Kong fra 20-30. august, der er en konkurrence på linie med den, hun er blevet præmieret for i Unge Forskere og Opfindere.
Når hun er i Kina, er de olympiske lege begyndt, og hun skal bl.a. overvære OL i ridebanespringning og se pandabjørne. Hun glæder sig til at opleve noget, som kun er få beskåret ved siden af deltagelsen i den internationale konkurrence.
Også Carsten Eriksen fra Vejle er udpeget som vært ved EUCYS i København, og han skal ligesom Kathrine Dyhr Lycke en tur til Kina først.
Han imødeser en kæmpeoplevelse i Hong Kong, og han glæder sig også til værtsrollen senere i København. For Carsten Eriksen betyder det at være vært, at han simpelthen skal sørge for, at deltagerne har det godt og får en superoplevelse i – og af København.

Et års arbejde

Komitéen for Unge Forskere har i over et år arbejdet med finalearrangementet, hvor EU-kommissær Janez Potocnik, Nobelprismodtagere og flere ministre deltager sammen med Prins Joachim, som er protektor for Unge Forskere i Danmark.
I alt 52 lande fra hele verden har meldt deres ankomst, og de unge forskere skal konkurrere om at have de bedste forskningsidéer og -projekter. De bliver vurderet og bedømt af en international jury af professorer i en konkurrence, hvor kun de allerbedste får præmier.

Alle pressemeddelelser om: