Unge forskere skal til generalprøve i Lemvig

24. juli 2008

Til redaktionen

Holstebro, 24. juli 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. De er vært for Europamesterskaberne for Unge Forskere (the 20th. European Union Contest for Young Scientists – EUCYS 2008), som finder sted i perioden fra 19. – 26. september på Radisson SAS Scandinavia Hotel på Amager i København.
Danmark har 4 deltagere ved finalen, og når det nye skoleår begynder, holder de unge mennesker generalprøve på bl.a. Lemvig Gymnasium.
Læs mere på www.eucys.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove
Foto ved fotograferne Ole Mortensen/Tilsted Com og Thomas Juul.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@eurocontest.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Unge forskere skal til generalprøve i Lemvig

 

Danmarks 4 deltagere ved finalen i ”the European Union Contest for Young Scientists” (EUCYS) fra 19.-26. september i København tager forskud på begivenhederne ved en generalprøve på bl.a. Lemvig Gymnasium.
Efter sommerferien vil Cecilia Engel Thomas, Cecilie Nøhr Pedersen samt Gorm Galster og Alexander Andersen fortælle om deres projekter om hhv. udvikling af ny antibiotika, nye behandlingsformer mod psoriasis og nye former for biodiesel samt om deres interesse for forskning for gymnasieeleverne i Lemvig. På den måde får de danske deltagere mulighed for at prøve sig selv af, inden det går løs ved EUCYS i København.
– Jeg vil naturligvis gerne åbne gymnasiet og give de danske deltagere lejlighed til at fortælle om deres forskning, siger rektor Lars Ebbensgaard, der er jurymedlem i Komitéen for Unge Forskere. Elever fra Lemvig Gymnasium har i øvrigt tidligere gjort sig særdeles fordelagtigt bemærket i den landsdækkende nationale forskerkonkurrence.
Det er anden gang, Komitéen for Unge Forskere i Danmark har ansvaret for den europæiske finale. For at udbrede kendskabet til både de unge internationale og danske forskere og deres resultater skal de under EUCYS bl.a. besøge gymnasier og Danmarks Tekniske Universitet for at fortælle om deres forskning.

Et års arbejde

Komitéen for Unge Forskere har i over et år arbejdet med finalearrangementet, hvor EU-kommissær Janez Potocnik, nobelprismodtagere og flere ministre deltager sammen med Prins Joachim, som er protektor for Unge Forskere i Danmark.
I alt 52 lande fra hele verden har meldt deres ankomst, og de unge forskere skal konkurrere om at have de bedste forskningsidéer og -projekter. De bliver vurderet og bedømt af en international jury af professorer i en konkurrence, hvor kun de allerbedste får præmier.

Alle pressemeddelelser om: