Thisted, Herning, Struer, Brande og Holstebro får besøg af populær opera i ny udgave

25. juni 2008

Til redaktionen

Holstebro, 25. juni 2008

Midt- og Vestjyllands
opera præsenterer
”La Bohème” i caféform

Publikum bliver selv en del af handlingen, når Musikdramatisk Teater til efteråret præsenterer en særlig udgave af en af verdens mest populære operaer – La Bohème. De iørefaldende toner omskrives til salonmusik for syv-mands orkester, som det fremgår af pressemeddelelsen. Handlingen kommer til at foregå i et cafémiljø, hvor publikum sidder med.

Musikdramatisk Teater er operaen med sokkel i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner. Kompagniet indleder sæsonen tidligt med at vise operaen ”Elskovsdrikken” på herregården Nørre Vosborg 20 km vest for Holstebro i perioden fra 19. til 24. august.

La Bohèmes plakat vedlagt til fri afbenyttelse.

La Bohème præsenteres sådan
6. & 7. november: Folkets Hus i Struer (Premiere)
9. & 10. november: Thisted Teater
13. & 14. november: Fermaten i Herning (arrangør Herning Teater)
18. & 19. november: Knudsens i Holstebro
21. & 22. november: Remisen Brande

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 97 40 36 36 eller 23 32 50 43
Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

 

Thisted, Herning, Struer, Brande
og Holstebro får besøg af
populær opera i ny udgave

Den iørefaldende ”La Bohème” omskrives af Musikdramatisk Teater til salonmusik med handling i cafémiljø, hvor publikum sidder tæt på sangerne

En af verdens mest populære operaer ”La Bohème” spilles normalt i de store operahuse rundt omkring på kloden, men nu kommer den til fem midt- og vestjyske byer – og endda i en helt ny udgave. Midt- og Vestjyllands egen opera, Musikdramatisk Teater, bearbejder forestillingen på en måde, der vil give publikum en totaloplevelse helt tæt på sangerne. ”La Bohème” vises i november 2008 i Herning, Thisted, Brande, Struer og Holstebro.
Syv sangere og syv musikere – det er besætningen på den nye udgave af Puccinis berømte opera. Publikum kommer til at sidde i et cafémiljø, hvor en del af handlingen også udspiller sig. Musikken omskrives, så den passer til stemningen og til et salonorkester.
”La Bohème” kommer på flere måder til at sætte præg på efteråret 2008. Snart kommer operaen på film med sangverdenens drømmepar Anna Netrebko og Rolando Villazon. Den blev lanceret under Cannes-filmfestivalen i maj og en cd med soundtracket er allerede udgivet.
”La Boheme” indeholder nogle af operagenrens mest elskede og iørefaldende melodier, men den er også omdrejningspunktet for en af de stærkeste kærlighedshistorier. Musikdramatisk Teater har engageret syv unge sangere. I hovedpartierne kan høres Maria Bastrup og Rasmus Gravers Knive, begge uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og begge med en række opgaver på Operaen i København. Desuden blandt andre Lisa Tjalve, Bo Nandfred, Teit Kanstrup og Morten Lassenius Kramp.
Musikdramatisk Teater har sokkel i Struer, Ikast-Brande, Holstebro og Herning kommuner.

Alle pressemeddelelser om: