Unge forskere fejret af undervisningsministeren

20. juni 2008

Til redaktionen

Holstebro, 20. juni 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. De fire unge forskere, som viste præstationer i verdensklasse ved en af verden største forskerbegivenheder i USA, blev i dag fejret af undervisningsminister Bertel Haarder.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove
Foto ved Ryan Holm/Unge Forskere og fotograf Bent Tilsted/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Unge forskere fejret af undervisningsministeren

 

Undervisningsminister Bertel Haarder fejrede fredag middag fire unge danske forskere, der har vist præstationer i verdensklasse ved én af verdens største forskerbegivenheder i USA.
Bertel Haarder er meget stolt af de fire talentfulde unge forskere, der i USA opnåede et verdensmesterskab og fire andre hovedpræmier – bl.a. den stærkt eftertragtede Ricohs Internationale Miljøpris 2008. Tilmed blev Danmark for andet år i træk kåret til den bedste nation ved den store begivenhed.
De unge forskere – Michael Madsen, Tobias Nørbo, Christoffer Norn og Jesper Lykke Rasmussen – blev velfortjent fejret i Undervisningsministeriet, hvor ministeren glædede sig over deres fantastiske præstationer ved ”Intel International Science and Engineering Fair” (Intel ISEF) i Atlanta.
Bertel Haarder har tidligere sagt:
– De unge kan helt sikkert inspirere endnu flere talenter til at dyrke deres interesserer og gå forskervejen. De stolte sejre viser, at vi har noget af det bedste inden for naturvidenskab i Danmark. Vi har bare for lidt af det!
De fire unge danskere var blandt de 0,1 promille, som var blevet udvalgt på verdensplan til at deltage i Intel ISEF), og med deres dygtighed og engagement satte de noget så eftertrykkeligt Danmark på verdenskortet.
Med deres projekter har de skabt grundlag for en verdensomspændende forskning inden for både det miljømæssige og sundhedsmæssige.
Til efteråret – i september – er Danmark værtsland for kåringen af de bedste unge forskere i Europa. Det sker ved ”EUCYS 2008” (the European Union Contest for Young Scientists).

Alle pressemeddelelser om: