Verdens bedste er tilbage i Danmark

21. maj 2008

Til redaktionen

Holstebro, 21. maj 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. Verdens bedste unge forskere lander i dag onsdag over middag i Kastrup efter at have gjort Danmark til bedste nation ved Intel ISEF i Atlanta, USA. Der er rosende ord fra både videnskabsminister Helge Sander og undervisningsminister Bertel Haarder.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Verdens bedste er tilbage i Danmark

 

Verdens bedste unge forskere lander onsdag over middag i Danmark og kan fortjent lade sig hylde efter en storslået præstation i USA.
For andet år i træk blev Danmark den bedste nation ved det prestigefyldte Intel ISEF, der er blandt verdens største forskerbegivenheder.
De fire unge danske forskere vandt fem hovedpræmier i skarp konkurrence med flere end 1900 deltagere fra flere end 50 lande. Intel ISEF fandt sted i Atlanta og har hele vejen igennem været en dans på roser for dansk forskning.
Komitéen for Unge Forskere i Danmark var repræsenteret af Christoffer Norn, der i 2007 gik i 3. G på Lyngby Tekniske Gymnasium. Han blev verdensmester med sit projekt og fik tilmed en hovedpris for at være ”best in show”.
Også Jesper Lykke Rasmussen og Michael Madsen fra 3. G på Vejle Tekniske Gymnasium samt Tobias Maduro Nørbo, der i 2007 gik i 3. G på Copenhagen West HTX, vandt fornemme priser.

Det er enestående

– Det er helt enestående, at et lille land kan markere sig så flot i det store udland og blive bedste nation blandt flere end 50 lande, siger videnskabsminister Helge Sander. Han håber, at priserne er udtryk for, at interessen og kvaliteten hos de aller yngste er af en karat, som er lovende for dansk forsknings fremtid.
– Med deres fremragende resultater er de unge forskere ikke alene med til at sætte Danmark på verdenskortet som et førende vidensamfund. De er også rollemodeller for andre unge mennesker, der overvejer at tage en videregående uddannelse og blive forsker, siger Helge Sander.

Stolt minister

Undervisningsminister Bertel Haarder er også stolt af de danske deltagere.
– Unge danske forskere er igen løbet med sejren i international sammenhæng. Det er en helt fantastisk præstation, som vi skal være meget stolte af. De unge kan helt sikkert inspirere endnu flere talenter til at dyrke deres interesserer og gå forskervejen. De stolte sejre viser, at vi har noget af det bedste inden for naturvidenskab i Danmark. Vi har bare for lidt af det, siger Bertel Haarder.

Besværlig hjemrejse

Men én ting er at blive verdens bedste. Noget andet er at komme fra USA og hjem til Danmark for at fortælle om det.
Egentlig skulle de danske deltagere være landet i Danmark i mandags. Men SAS, der i øvrigt er sponsor for Komitéen for Unge Forskere, var overbooket, og deltagerne kom kun fra Atlanta til Chicago via New York.
Efter en række forviklinger lykkedes det dog at få tingene til at hænge sammen, så de unge forskere kan sætte benene på dansk jord onsdag over middag – via Washington og Frankfurt.

Alle pressemeddelelser om: