To unge forskere er i verdensklasse

16. maj 2008

Til redaktionen

Holstebro, 16. maj 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. Igen har de unge danske forskere imponeret i udlandet. Jesper Lykke Rasmussen og Michael Madsen fra Vejle Tekniske Gymnasium fik i går i Atlanta i USA ved Intel ISEF, International Science and Engineering Fair Den amerikanske Kystvagts 2. pris og aftenens hovedpris ved Specialuddelingen – Ricohs Internationale Miljøpris 2008.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved Ryan Holm/Unge Forskere.
Tekst og foto findes på
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

To unge forskere er i verdensklasse

Gymnasieelever fra Vejle har præsteret det unikke ved at vinde andenprisen samt en hovedpris ved én af verdens største forskerbegivenheder i USA.

Danmark er i verdensklasse, når det gælder forskning.
Det har to unge danske forskere netop bevist ved International Science and Engineering Fair i USA, der er blandt verdens største forskerbegivenheder.
Jesper Lykke Rasmussen og Michael Madsen fra 3. G på Vejle Tekniske Gymnasium slap ikke alene igennem det næsten umulige nåleøje at blive blandt de 40 udvalgte ud af ca. 1800 deltagere til Den amerikanske Kystvagts konkurrence.
De to unge danskere vandt oven i købet andenprisen, og for at det ikke skal være løgn, fik de hovedprisen ved Specialprisuddelingen i form af Ricohs Internationale Miljøpris 2008.

Fantastisk!

– Det blev bare en helt fantastisk torsdag aften her i Atlanta. Det er helt sikkert meget vanskeligt at forstå hjemme i Danmark, hvad det er, Jesper og Michael har opnået, men det er ganske fantastisk, siger en meget begejstret næstformand for Komitéen for Unge Forskere, professor Peter Mose Larsen.
Han betegner det som en helt unik præstation, og han har skyndsomt underrettet både HKH Prins Joachim, videnskabsminister Helge Sander, undervisningsminister Bertel Haarder og miljøminister Troels Lund Poulsen om det fornemme resultat.

Forurening

Jesper Lykke Rasmussen og Michael Madsen deltog i 2007 i Unge Forskeres landskonkurrence med projektet ”Den benzinbesparende udstødning”. De vandt 1. præmien på 10.000 kr. og har nu vist over for hele verden, at Danmark og dermed Europa er med helt fremme i forskningens elite.
Udgangspunktet for ”Den benzinbesparende udstødning” er den store miljøforurening fra små totaktsmotorer, hovedsagelig knallerter og scootere. Store mængder benzin og olie kommer uforbrændt ud på grund af totaktsmotorens simple motoropbygning. Konsekvensen er forurening af både miljøet og dets indbyggere, som kan få både vejrtrækningsproblemer, svimmelhed og endda dø af lungekræft eller andre dødelige luftvejssygdomme.

Alle pressemeddelelser om: