Samarbejde giver succes

27. marts 2008

Til redaktionen

Holstebro, 27. marts 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. Vejle Tekniske Gymnasium er blevet kåret som Årets Skole i 2008 i ”Unge Forskere og Opfindere”.
Præmieoverrækkelsen finder sted mandag 31. marts på Århus Rådhus.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Martin Schubert/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Unge Forskeres konkurrence ”Unge Forskere og Opfindere”:

Samarbejde giver succes

 

Et tæt tværfagligt samarbejde mellem elever og lærere er grundlaget for, at Vejle Tekniske Gymnasium også i år er med i toppen af Unge Forskeres landsdækkende konkurrencer.
Gymnasiet er netop blevet kåret som Årets Skole 2008 i konkurrencen ”Unge Forskere og Opfindere”, og det er teknologikoordinator Birgit Uhrt Andersen glad for og stolt over.
– Det er ikke én persons fortjeneste, at vi nu for anden gang er blevet årets skole. Det er et teamwork, og vore projekter er samarbejdsprojekter. Faglærerne er til rådighed næsten hele tiden og er parate med råd og dåd til alle elever. Det er nok noget særligt hos os, at vi ikke tænker på ”mine og dine elever”, men på ”vores” elever. Og eleverne lærer hurtigt, hvilke lærere de skal gå til for at få hjælp til netop deres projekt, siger hun.
– I det hele taget er både elever og lærere meget engagerede i de naturvidenskabelige fag. Vi har meget dygtige elever, der både kan, vil og gider, og de er interesserede i at lave et godt stykke skolearbejde. Det fører til gode projekter, der er blevet til ved hjælp af samarbejde mellem eleverne, lærerne og gymnasiets øvrige ansatte, fortæller Birgit Uhrt Andersen.
Hun roser også gymnasiets ledelse for at give samarbejdet de bedste vilkår.
– Vi har bl.a. en uvurderlig bibliotekar, som laver kildelister, finder bøger og bestiller materiale hjem, når et projekt kræver det. På den måde lærer eleverne at arbejde med dokumentation, siger hun.
Udover de to titler som Årets Skole har Vejle Tekniske Gymnasium tidligere kunnet bryste sig af at have Årets Lærer ansat.

Alle pressemeddelelser om: