Regnbuer til farveblinde

27. marts 2008

Til redaktionen

Holstebro, 27. marts 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.
Anne Marie Voss Olesen fra Katrinebjergskolen i Århus er årets vinder af ”Min Vildeste Idé” med projektet ”Regnbuer til farveblinde”.
Præmieoverrækkelsen finder sted mandag 31. marts på Århus Rådhus.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Martin Schubert/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Hun vandt konkurrencen ”Min Vildeste Idé”:

Regnbuer til farveblinde

 

Når kontaktlinser kan give svagtseende et bedre syn, kan farvelinser være en uvurderlig hjælp for folk, der er farveblinde.
Da den idé havde sat sig fast hos 16-årige Anne Marie Voss Olesen fra Katrinebjergskolen i Århus, var det bare om at komme i gang med projektet. Og det fik hun lejlighed til, da hun og resten af kammeraterne i 9. klasse blev meldt til Unge Forskeres konkurrence ”Min Vildeste Idé”.
Og Anne Marie Voss Olesen er netop blevet kåret som vinder af den landsdækkende konkurrence med sit projekt ”Regnbuer til farveblinde”. På mandag den 31. marts skal hun på Århus Rådhus modtage vinderpræmien ved Unge Forskeres stort anlagte finalearrangement.
– Jeg ved ikke præcis, hvor jeg har fået idéen fra, men min storebror er farveblind, og måske er det derfor, jeg kommet på tanken. Jeg kan huske, at da vi som små farvelagde tegninger, brugte han de mest mærkelige farver, og jeg syntes, det var synd for ham, fortæller hun.
Idéen med at lade farvelinser hjælpe farveblinde med at skelne farverne fra hinanden gjorde da også så stort indtryk på bedømmelsesjuryen, at den udpegede Anne Marie Voss Olesen som vinder.
– Vi har i år haft kortere tid til projekterne end før, fordi vi har fået mere at lave i 9. klasse, så det er også blevet til hjemmearbejde. Jeg tror dog ikke, at jeg senere vil beskæftige sig så meget med naturvidenskab og forskning, for jeg er mere til de kreative ting, fortæller hun.
Katrinebjergskolen har tidligere gjort sig positivt bemærket ved Unge Forskere landsdækkende konkurrencer.

Alle pressemeddelelser om: