Til redaktionen
Holstebro, 27. marts 2008
Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.
Lærer Kjeld Lundgaard fra Ingrid Jespersens Gymnasium i København er i år kåret til Årets Lærer i konkurrencen ”Unge Forskere og Opfindere”.
Præmieoverrækkelsen finder sted mandag 31. marts på Århus Rådhus.
Læs mere på www.unge-forskere.dk
Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk
Med venlig hilsen
f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen
Årets Lærer i konkurrencen ”Unge Forskere og Opfindere”:
Naturvidenskab på en populær måde
Når lærerne evner at popularisere naturvidenskabelige emner og gøre dem så hverdagsagtige som muligt, fanger det elevernes interesse. Så har de lyst til at fordybe sig i dem og gøre den indsats, der skal til, for at lave gode forskningsprojekter.
Den holdning har Kjeld Lundgaard fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København, og at han har noget at have den i, illustreres af, at han netop er blevet kåret som Årets Lærer 2008 i Unge Forskeres konkurrence ”Unge Forskere og Opfindere”. Sidste år blev han ved konkurrencen udnævnt til Årets Heldigste Lærer, da han vandt en lodtrækning.
– Eleverne skal kunne relatere sig til de naturvidenskabelige emner, og jeg ser Unge Forskeres konkurrence som en god platform. Jeg tror, det er meget vigtigt, at vi laver projekter, der kan bruges til flere ting, og vi har derfor også sendt projekterne ind til andre konkurrencer, siger han.
Kjeld Lundgaard, der er biolog, underviser også i kemi, så naturvidenskab har hans helt store interesse. I år har han sendt i alt otte elevprojekter fra 2. G ind til Unge Forskeres landskonkurrence, for han vil gerne anerkende samarbejdet mellem elever og lærere.
Årets Lærer 2008 benytter enhver chance til at rejse, og sidste år brugte han sit rejselegat fra Unge Forskere på en 14 dages-tur til Vietnam. I år skal han sammen med nogle kolleger til Madagascar for at studere natur og dyreliv.
– Skolen har i mange år gjort meget for det naturvidenskabelige. Vores naturvidenskabelige klasse har f.eks. en gang om måneden en naturvidenskabelig workshop med forskellige emner, og her afprøver eleverne en masse praktiske ting. Desuden er vi i forbindelse med undervisningen meget ude af huset for at besøge firmaer og uddannelsessteder, fortæller Kjeld Lundgaard.