Meget høj kvalitet i forskerprojekter

17. marts 2008

Til redaktionen

Holstebro, 17. marts 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. I år finder finalen for ”Unge Forskere og Opfindere” og ”Natur&Teknik” sted på Århus Rådhus søndag 30. og mandag 31. marts.
Igen i år har der været en stigning i antallet af indsendte projekter.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove
Foto Unge Forskere.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Meget høj kvalitet i forskerprojekter

Finale i Komitéen for Unge Forskeres landskonkurrencer foregår på Århus Rådhus.

Der har aldrig været flere projekter at vælge imellem til finalen i Komitéen for Unge Forskeres landsdækkende konkurrencer, og kvaliteten af dem har heller aldrig været højere.
Derfor var juryen kommet på særdeles hårdt arbejde, da den skulle finde de 12 projekter, der skal kæmpe om placeringerne i konkurrencerne ”Unge Forskere og Opfindere” samt ”Natur&Teknik” ved finalen søndag den 30. og mandag den 31. marts på Århus Rådhus.
Derudover skulle juryen finde to finaleprojekter til årets specialkonkurrence ”Unge Forskere & EUCYS”. Konkurrencen foregår i forbindelse med, at Komitéen for Unge Forskere er vært for The European Union Contest for Young Scientists i København til september.

Fra hele landet

Der har i forhold til 2007 været en stigning i antallet af projekter på henholdsvis 23 og 33 procent til ”Unge Forskere og Opfindere” og ”Natur&Teknik”. Næstformanden for Komitéen for Unge Forskere, professor Peter Mose Larsen, glæder sig da også over, at kvaliteten har været meget, meget høj.
– Desuden kan vi med meget stor glæde konstateret, at konkurrencerne nu er landsdækkende, da der kommer projekter fra hele landet. Det er en rigtig positiv udvikling, at flere og flere skoler meget bevidst arbejder med projekter som en integreret del af undervisningen, siger han.
Der bliver med andre ord masser at se på og lære om, når H.K.H. Prins Joachim og videnskabsminister Helge Sander traditionen tro uddeler præmier til vinderne blandt de 26 dygtige finalister.

Mangfoldighed

Emnerne for projekterne er i år mangfoldige. Men hvis Peter Mose Larsen skal finde en tendens i dem, så er det, at børn og unge i Danmark er meget optaget af miljøproblemer, vedvarende energi (både nye former og forbedringer af de eksisterende), udvikling af ny medicin og forebyggelse af livsstilssygdomme. Men også den traditionelle grundforskning er ved at være blevet populær igen.
– En anden positiv tendens i flere af årets projekter er, at mange af ”Natur&Teknik”– projekterne er blevet til i samarbejde med lokale virksomheder. Desuden er mange af projekterne hos ”Unge Forskere og Opfindere” sket i samarbejde mellem gymnasier og universiteter. Der er virkelig ved at blive bygget broer, siger han.

Alle pressemeddelelser om: