50 år med hestekræfter

14. februar 2008

Til redaktionen

Holstebro, 14. februar 2008

Vi e-mailer pressestof for Staby Maskinstation & Entreprenørforretning ApS, Staby ved Ulfborg. Firmaet har den 1. marts i år 50 års jubilæum.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Staby Maskinstation & Entreprenørforretning ApS, indehaver Finn Simonsen, tlf. 9749 1088.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

50 år med hestekræfter

 

Hestekræfter har nu i 50 år været grundlaget for Staby Maskinstation. I begyndelsen i form af to arbejdsomme heste efterfulgt af en lille grå Massey Ferguson – til i dag, hvor maskinstationen har maskiner til alle opgaver inden for mark-, jord- og kloakarbejde.
Lørdag den 1. marts fejrer Staby Maskinstation & Entreprenørforretning ApS jubilæet og kan med tilfredshed se tilbage på den kolossale udvikling, firmaet har været igennem siden 1958, hvor Anna og Laurids Simonsen grundlagde firmaet. Både når det gælder det arbejdsmæssige, de nye afdelinger og det glidende generationsskifte mellem stifteren af maskinstationen, Laurids Simonsen, og sønnen Finn.
Finn Simonsen blev i 1985 medejer af firmaet og uddannede sig til kloakmester. I 1996 gennemførte firmaet det officielle generationsskifte, da Finn Simonsen og hans hustru, Annette, flyttede ind på maskinstationen. I dag har firmaet 19 fastansatte medarbejdere, og den daglige ledelse varetages af Annette og Finn Simonsen.

Det er gået slag i slag

Egentlig var det tanken, at ægteparret Anna og Laurids Simonsen ville drive landbrug, da de i 1952 flyttede ind på ejendommen ved Staby. Men det lille landbrug blev i løbet af nogle år til en mindre maskinstation, fordi landmændene i området havde behov for hjælp.
Siden er det gået slag i slag med udbygning af maskinparken og antallet af arbejdsopgaver. Det har bl.a. medført, at maskinstationen i 1976 udvidede med entreprenørafdelingen OLS A/S i Lemvig, som udfører alt inden for jordarbejde, vejarbejde og anlægsarbejde. I 2001 købte firmaet halvpart i Vognmandsfirmaet O.P. & Søn ApS, som udfører alle former for transport inden for bygge- og anlægsarbejde.
Det er kun ganske få erhvervsfolk, der oplever 50 års udvikling – og stadig er aktive. Stifteren af maskinstationen, Laurids Simonsen, er én af dem.