Respekt for engagementet

13. december 2007

Til redaktionen

Holstebro, 13. december 2007

Vi e-mailer pressestof for Holstebro Kommune.
Regionshospitalet Holstebro blev i går kåret til Danmarks bedste lille hospital.
Her med udtalelser fra nabokommunernes borgmestre samt initiativtageren til underskriftsindsamlingen Esther Jakobsen fra Thyholm.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Struer-borgmester om kåringen af Regionshospitalet Holstebro:

Respekt for engagementet

 

Da administrationen i Region Midtjylland foreslog, at en ny akutplan skulle satse på Herning frem for på Holstebro, var begrundelsen, at man kunne forudse rekrutteringsproblemer i Holstebro.
– Den måde at se udfordringerne i udkantsområderne på er hermed gjort til skamme. Kåringen af Regionshospitalet Holstebro til Danmarks bedste lille hospital viser netop, at hvis man giver de rette rammer, kan man sagtens skabe engagement og arbejdsglæde på det sygehus, der ligger længst væk fra universitetshospitalet, siger borgmester i Struer Kommune, Martin Merrild (V).
Han betragter kåringen som et bevis på et meget stort engagement.
– Det viser sig, at engagementet ikke kun kommer til udtryk i debatten, men også i det daglige arbejde. Det gør respekten endnu større, når man viser, man har noget at have sine holdninger i, siger Martin Merrild.

Kvalitet og service

Borgmester Erik Flyvholm (V) fra Lemvig Kommune glæder sig over anerkendelsen til sygehuset i Holstebro.
– Det er en understregning af, at vi her i den vestlige del af regionen har en god kvalitet og service på sygehusområdet. Det er vigtigt for os er, at vi bevarer den gode service i den nye sundhedsstruktur, og det betyder for os herude vest på, at afstanden til et nyt storsygehus skal være så kort som mulig, siger han.
Borgmester Torben Nørregaard (V) fra Ringkøbing-Skjern Kommune mener, at regionspolitikerne har taget en rigtig og fremtidssikret beslutning om at bygge et storsygehus.
– Som naboborgmester synes jeg, at man hurtigst muligt skal stikke spaden i jorden, så der ikke kommer for mange år med et vakuum, hvor udvikling og initiativer går lidt i stå. På langt sigt er det den rigtige beslutning, siger han.

Tankevækkende

Esther Jakobsen fra Hvidbjerg på Thyholm har samlet ca. 40.000 underskrifter for at bevare akutfunktionen i Holstebro og har desuden været arrangør af det største møde om sygehusets fremtid.
– Med den fine udnævnelse af Regionshospitalet Holstebro må det være tankevækkende for vore regionspolitikere, at man gør næsten alt for at nedlægge et så godt hospital. Personalet har netop fået den største julegave i år, så nu mangler vi borgere vist blot, at politikerne sørger for, at vi også kan beholde kirurgerne i Holstebro, siger hun.

Alle pressemeddelelser om: