Et stort skulderklap til læger og personale

12. december 2007

Til redaktionen

Holstebro, 12. december 2007

Vi e-mailer pressestof for Holstebro Kommune.
Regionshospitalet Holstebro er i dag blevet kåret til Danmarks bedste lille hospital.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograferne Ole Mortensen og Thomas Juul/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Regionshospitalet Holstebro kåret til Danmarks bedste lille hospital:

Et stort skulderklap til læger og personale

 

– Det er fantastisk, at vi har Danmarks bedste sygehus. Kåringen er et stort skulderklap til lægerne og personalet, siger Holstebro Kommunes borgmester, Arne Lægaard (V).
Anledningen er, at nyhedsavisen Dagens Medicin onsdag kårer Regionshospitalet Holstebro til Danmarks bedste lille hospital. Avisen har vurderet alle tilgængelige data for de danske hospitaler og desuden gennemført en afstemning blandt avisens læserskare af læger og sygeplejersker.

Betyder meget

– Det betyder meget for vores område, at vi har det bedste sygehus. Det skal vi fortsætte med at have, og jeg synes, der er meget at bygge videre på, siger Arne Lægaard med et sideblik til den aktuelle debat om nedlæggelser af eksisterende sygehuse og opførelse af et nyt storsygehus i den midt- og vestjyske landsdel.
– Jeg går da ikke ud fra, at man vil røre ret meget ved det bedste. I mine øjne står Holstebro stærkt ved at have det bedste sygehus og personale. Det er en dejlig julegave at få, siger Arne Lægaard.

Rigtig flot

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) betegner det som rigtig flot, at sygehuset i Holstebro er kåret som Danmarks bedste lille hospital.
– Vi klarer os generelt rigtig flot her i regionen. I arbejdet med at lægge en plan for de næste 10-20 år skal vi bære de gode ting fra sygehuset i Holstebro over i den nye struktur. Sygehuset er fagligt i front på en række områder, og det er et stærkt udgangspunkt for et endnu bedre sundhedsvæsen, siger Bent Hansen og nævner bl.a., at Regionshospitalet Holstebro har en flot forskningsafdeling inden for ortopædkirurgi.
Tre afdelinger i Holstebro – organkirurgi, neurologi og lungemedicin – klarer sig ifølge Dagens Medicin markant bedre end resten af de små hospitaler. Flere andre afdelinger er placeret som de næst- eller tredjebedste. Patienterne giver desuden sygehuset topkarakter inden for patienttilfredshed.

Alle pressemeddelelser om: