Sølvmedalje i Brasilien

30. november 2007

Til redaktionen

Holstebro, 30. november 2007

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. De har igen sat Danmark på verdenskortet. Camilla Løkke Stougaard fra Lemvig fik en flot sølvmedalje ved Mostratec 2007 i Brasilien.
Se mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove
Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 4031 9776, e-mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Ung vestjysk forsker gjorde det igen:

Sølvmedalje i Brasilien

 

Lærervikar på Klinkby Skole i Vestjylland, Camilla Løkke Stougaard, har netop sikret dansk forskning og Komitéen for Unge Forskere endnu et fornemt internationalt skulderklap.
Ved én af verdens største forskerkonkurrencer, Mostratec 2007 i Brasilien, repræsenterede hun Europa med sit projekt ”The Green Fluorescent Protein – A Protein with Potential”. Og med sin utrolige store viden om molekylærbiologi og sin smittende entusiasme imponerede hun dommerne og opnåede en sølvmedalje.
Det flotte resultat var kronen på et værk, som Camilla Løkke Stougaard også høstede stor anerkendelse for i sommer ved konkurrencen Expo Science International i Durban i Sydafrika. Her var der over 1600 deltagere, og Camilla Løkke Stougaard blev udpeget til at repræsentere Europa ved Mostratec 2007 i Brasilien.
Camilla Løkke Stougaard tog studentereksamen fra Lemvig Gymnasium i sommer, og siden har hun bl.a. arbejdet som lærervikar på Klinkby Skole.

Forsinkelser…

Turen til den sydamerikanske forskerkonkurrence begyndte ellers ikke specielt lovende for Camilla Løkke Stougaard. Flyforsinkelser gjorde, at hun først kom til Novo Hamburgo i sidste øjeblik, før konkurrencen begyndte, og da hun var ankommet, opdagede arrangørerne pludselig, at der manglede nogle af de fremsendte dokumenter til projektbeskrivelsen.
Der blev arbejdet særdeles intenst på projektet i timerne – også om natten – op til selve konkurrencen. Yderligere var der den lille detalje, at flere af dommerne kun forstod portugisisk. Derfor måtte Camilla Løkke Stougaard have en oversætter til sin rådighed, men han skulle jo også lige sættes ind i projektet…
Men alt gik op i en højere enhed ved hjælp af bl.a. nogle meget flotte postere, projektets høje niveau og Camilla Løkke Stougaards imponerende viden.
Efter at have fordøjet præstationen under stor festivitas havde Camilla Løkke Stougaard lejlighed til at slappe lidt af og dyrke sin anden store interesse: dykning.

Danske konkurrencer

I hele Danmark er interessen for at deltage i Komitéen for Unge Forskeres årlige konkurrencer på det nærmeste eksploderet i de senere år, og allerede nu er skoleelever og lærere i fuld gang med at forberede sig til 2008.
Skoler og andre uddannelsesinstitutioner kan deltage i konkurrencerne ”Natur&Teknik”, ”Min Vildeste Idé”, ”Unge Forskere og Opfindere” samt ”Unge Forskere og EUCYS”, og i 2008 er der foruden æren og placeringerne en samlet præmiesum på over 500.000 kr. at dyste om. Dertil kommer kåringer af bl.a. den bedste skole og den bedste lærer.
I september 2008 er Danmark i øvrigt vært for EM for Unge Forskere (EUCYS 2008).
Der er flere informationer på www.unge-forskere.dk og www.eurocontest.dk

Alle pressemeddelelser om: