Så kører vi igen! Unge Forskeres sæson 2007/8 er startet

12. oktober 2007

Til redaktionen

Holstebro, 12. oktober 2007

Holstebro, 12. oktober 2007

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.

Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst ved Unge Forskere.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 40319776, e-mail: pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Så kører vi igen! Unge Forskeres sæson 2007/8 er startet

 

Der er altså bare lige det ved det, at det har den faktisk været i et stykke tid; men nu er hjemmesiden:
www.unge-forskere.dk
også i fulde omdrejninger, og I kan læse om alle konkurrencerne hos Unge Forskere 2007/8. Vi har allerede fået mange henvendelser fra både kommende deltagere og lærere, så vi ved godt, at I har opdaget, at vi er i gang!

Vi har selvfølgelig også en nyhed i år, og den er rigtig spændende. Det er konkurrencen Unge Forskere & EUCYS 2008.

Hvad er nu det for noget? Det kan I jo læse meget mere om på www.unge-forskere.dk; men kort fortalt så prøver vi at finde Danmarks bedste klasse inden for naturvidenskab og innovation. For at deltage skal I bare være mindst 15 år d. 31 marts 2008, og I må ikke være fyldt 21 år d. 31. marts 2008. Vi vil gerne finde en klasse, der er rigtig god til at arbejde sammen om et større projekt inden for naturvidenskab – måske i kombination med nogle rigtig spændende og innovative ideer.

Dén klasse, der er bedst (i forhold til antallet af elever og klassetrin) og det kan lige så godt være ét stort fælles projekt som en række mindre projekter, inviterer vi til at overvære en dag under Europamesterskabet for Unge Forskere, der afholdes i København fra d. 19. – 26. september 2008.

Der kommer til at ske en hel masse i København; men det kan I bl.a. læse om på www.eurocontest.dk. Men det bliver rigtigt spændende at møde de bedste unge forskere – på jeres egen alder – fra store dele af verden, og der er også flere Nobelprismodtagere med til arrangementet.

Ellers har vi selvfølgelig de kendte konkurrencer: Unge Forskere og Opfindere; Natur&Teknik samt Min Vildeste Idé. Især den sidste skal I til at tænke meget på, hvis I gerne vil deltage, for det er jo en efterårskonkurrence. Så brug noget af efterårsferien til at få ”vilde ideer”.

Naturligvis har vi heller ikke glemt lærer- og skolekonkurrencerne, og de er selvfølgelig også beskrevet på hjemmesiden.

Vi håber meget, at I er friske til at være med, for sidste sæson var den bedste nogensinde for Unge Forskere, for dels havde vi endnu flere deltagere end nogensinde før, og dels klarede vi os helt fantastisk ved de internationale konkurrencer: Ved to af de største blev Danmark simpelt hen ”bedste nation”, og danske deltagere skal repræsentere Europa ved store begivenheder i f.eks. Brasilien og Peru..

Derfor:
Gå sammen, snak om det på klassen eller lav dit eget projekt, og send det så ind!
Unge Forskere er jer! Vi skal vise, at vi er lige så gode i år som sidste år – og så har vi endda hjemmebanefordel ved Europamesterskabet.

Vi glæder os i hvert tilfælde til at få en masse spændende projekter!

Håber vi ses!

Alle pressemeddelelser om: