Svineproducenter laver eget slagteri

4. september 2007

Til redaktionen

Holstebro, 4. september 2007

Til redaktionen

Holstebro, 04. september 2007

Vi e-mailer pressestof for Naur Slagtehus A/S, som er blevet solgt til to svineproducenter.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Hans Haahr Pedersen, tlf. 2339 7631 eller Morten Hestbæk, tlf. 4060 2326.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Vestjyske brødre slår et slag for dyrevelfærd:

Svineproducenter laver eget slagteri

 

To vestjyske svineproducenter gør nu deres til at forbedre den danske dyrevelfærd. Det sker ved helt at undgå den stærkt kritiserede transport af levende søer til udlandet.
Og metoden er meget enkel. Brødrene Niels Jørgen Haahr Pedersen fra Ølstrup og Hans Haahr Pedersen fra Sdr. Vium har købt det private Naur Slagtehus A/S ved Holstebro, og planen er at slagte ca. 115 søer om dagen.
– Hele vores idé er baseret på dyrevelfærd og så kort en transporttid som mulig for søerne. Vi har ca. 35 minutters kørsel til Naur Slagtehus, og vore kunder, som i øjeblikket sender deres søer til slagtning i Tyskland, ligger alle i nærområdet, fortæller Hans Haahr Pedersen, der sammen med sin bror også har et transportfirma.
De to brødre går begge ind for, at vejen fra stald til slagteri skal være kortest mulig, og samtidig skal processen også være økonomisk rentabel.
Naur Slagtehus, der skifter navn til Moesgaard Meat A/S, vil i forbindelse med købet få installeret en helt ny slagtelinie, der tredobler den nuværende kapacitet. Det betyder, at der fremover kan slagtes 125 slagtesvin eller 60 søer i timen. Den nye slagtelinie bliver hypermoderne og samtidig den mest humane. F.eks. vil svinene blive bedøvet med CO2 i stedet for med elektriske stød.
– Da jeg blev præsenteret for idéen, syntes jeg med det samme, at den lød spændende. Det hører også med til beslutningen om at sælge, at jeg forudser store faglige udfordringer, siger slagtehusets hidtidige ejer, Morten Hestbæk. Han fortsætter i slagtehuset som direktør og den daglige leder af produktionen.
De to nye ejere, der omsætter 50.000-60.000 slagtesvin om året, mens 10.000 søer sendes til slagtning i Tyskland, forventer at skabe en række nye arbejdspladser og ny omsætning i det lokale område.

Alle pressemeddelelser om: