Dygtige unge danske forskere lægger navn til asteroide!

21. maj 2007

Til redaktionen

Holstebro, 21. maj 2007

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.
Kaare Thode Jørgensen og Jakob Refer Thygesen fra Odense, fik natten til fredag en special award i New Mexico, USA – men ikke nok med det – de fik også 2. pladsen ved verdensmesterskabet for hold for deres vandrensningsprojekt, samt at de kommer til lægge navn til en asteroide.
Mark Krummelbein fra Lemvig Gymnasium fik en flot 4. plads i kategorien: Matematik ved verdensmesterskaberne for Unge Forskere.

Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af Peter Mose Larsen/Unge Forskere
Foto ved Ryan Holm/Unge Forskere.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskere, næstformand Peter Mose Larsen, Unge Forskere, tel. 40339776, e-mail: pml@drugmode.com

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Dygtige unge danske forskere lægger navn til asteroide!

 

Medens jubelen stadig var stor hos den danske delegation efter en 4. og en 2. plads ved årets verdensmesterskab for unge forskere (Intel ISEF 2007) fik Kaare Thode Jørgensen og Jakob Refer Thygesen en særdeles speciel og spændende præmie, da MIT Lincoln Laboratory besluttede at opkalde nogle af de nyligt fundne asteroider ude i himmelrummet efter 1. og 2. præmievinderne ved dette års verdensmesterskab for unge forskere.
I løbet af august/september får de to dygtige danske forskere at vide, hvor deres asteroide kredser rundt, og hvad det endelige navn er blevet. Navnet skal nemlig godkendes internationalt.
Udover at være meget stolte over at komme i selskab med andre kendte forskere, musikere, sportsfolk, der har givet navn til asteroider, så var Kaares største problem, om man nu også kunne være helt sikker på, at asteroiden havde det godt, når man måske ikke lige kunne se den. Mark Krummelbein, der har fået en flot 4. plads ved verdensmesterskabet, tilbød straks, at Kaare og Jakob kunne komme forbi Lemvig og bruge observatoriet, der er tilknyttet Lemvig Gymnasium.
Denne lille historie viser også lidt om det store venskab, som de tre danske deltagere har fået på turen til USA.

Danmark bedste nation! Stor dansk jubel i Albuquerque, New Mexico.

Det helt utrolige skete ved Intel ISEFs Grand Award uddeling i Albuquerque natten til lørdag dansk tid.
Efter at armene ikke var kommet ned endnu efter begejstringen over, at Jakob Refer Thygesen og Kaare Thode Jørgensen havde fået tildelt ”The National Collegiate Inventors and Innovators Alliance’s First Prize”, så blev den danske begejstring særdeles stor, da Mark Krummelbein fra Lemvig Gymnasium fik tildelt 4. pladsen i kategorien: Matematik ved verdensmesterskaberne for Unge Forskere.
Mere end 50 lande deltager med over 1500 deltagere, så det er en utrolig flot præstation; men Marks projekt ang. en ny form for kryptering v.h.a. en kaosmodel har også vakt stor interesse i USA, hvor projektet også har været indstillet til flere ”special awards”.
Herefter turde den danske delegation ikke håbe på meget mere, da begge danske projekter nu var blevet præmieret. Men der skulle blive endnu mere grund til glæde, da Kaare Thode Jørgensen og Jakob Refer Thygesen en halv time senere fik 2. pladsen ved verdensmesterskabet for hold for deres vandrensningsprojekt – deres anden medalje ved dette verdensmesterskab!
De resultater, som det danske hold fra Unge Forskere har opnået ved at få begge danske projekter præmieret, har vakt stor opsigt i USA, og der har været meget stor respekt for de danske projekter samt ikke mindst Jakobs, Kaares og Marks meget store dygtighed, baggrundsviden og elegante projektfremførelse.
Lørdag blev en meget rar dag at være dansker på i New Mexico!

Alle pressemeddelelser om: