Unge forskere fra Fyn vinder special Awards i USA

18. maj 2007

Til redaktionen

Holstebro, 18. maj 2007

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.
Kaare Thode Jørgensen og Jakob Refer Thygesen fra Odense, som vandt 1. præmie i Unge Forskere og Opfindere i 2006, fik natten til fredag en special award i New Mexico, USA.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af Unge Forskere
Foto ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskere, næstformand Peter Mose Larsen, Unge Forskere, tel. 40339776, e-mail: pml@drugmode.com

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Unge forskere fra Fyn vinder special Awards i USA

 

Natten til fredag løb Kaare Thode Jørgensen og Jakob Refer Thygesen fra Odense med en af de mest eftertragtede ”special awards” ved årets Intel ISEF konkurrence for Unge Forskere, der netop i disse dage afholdes i Albuquerque i New Mexico, USA. Kaare og Jakobs projekt: ”Vandrensning med aktivt nøddeskalskul” blev præmieret med ”The National Collegiate Inventors and Innovators Alliance’s (NCIIA) First Prize” fra The Lemelson Foundation.

I begrundelsen for pristildelingen hedder det bl.a.: ”Prisen er givet for Jakobs og Kaares store kreativitet og spændende teknologiske innovation, der har store kommercielle muligheder”. Det hedder videre i pristildelingen, at NCIIA gerne vil støtte Jakobs og Kaares videre udvikling som forskere p.g.a. deres evner som opfindere, deres dygtighed m.h.t. innovation samt deres meget udviklede entrepreneurship. Ret mange flere roser kan man vel næppe få som ung forsker, og bedre støtte kan man næppe tænke sig.
Jakobs og Kaares præstation sættes tydeligt i relief af, at der deltager mere end 1500 Unge Forskere fra hele verden i Intel ISEF konkurrencen, der betragtes som verdensmesterskabet for unge forskere og opfindere, og det er kun de dygtigste fra hvert land, der overhovedet får adgang. Således vandt Jakob og Kaare Unge Forskere og Opfinderes 1. præmie i 2006.
Så det har virkelig været en stor dag for ung, dansk forskning!

Jakobs og Kaares projekt er dels blevet udviklet på Odense Tekniske Gymnasium, dels i Ghana og dels derhjemme hos de unge forskere. Jakob og Kaare deltog således også med projektet i ”Danmarks bedste idé”, hvor de kom helt frem til semifinalen.

Alle pressemeddelelser om: