Jazz og klassisk musik i et forrygende samspil

12. marts 2007

Til redaktionen

Holstebro, 12. marts 2007

Vi e-mailer pressestof for Ensemble MidtVest, som sammen med Lars Jansson Trio giver tre koncerter med tyk streg under, at musikkens verden er grænseløs. Overskriften på koncerterne er ”Giving – Receiving”.
Der gives koncert flg. steder:
Mandag den 26. marts kl. 20
Frederiksberg, Byggeriets Hus
Billetter til 80,- kr. på www.e-billet.dk

Tirsdag den 27. marts kl. 19.30
Holstebro, Knudsens
Billetter til 100,- kr. på www.BILLETnet.dk

Onsdag den 28. marts kl. 19.30
Ikast, Bakkehuset
Billetter til 100,- kr. på www.billetten.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Rolf Ohlson og fotograf Mikkel Hagstrøm, Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse.

Yderligere informationer – kontakt Ensemble MidtVest, ensemblechef Oliver Quast, tlf. 9666 6777.

 

Jazz og klassisk musik i et forrygende samspil

 

Musikkens verden er grænseløs.
Det vil Ensemble MidtVest sætte endnu en tyk streg under ved tre koncerter, hvor det klassiske ensemble møder Lars Jansson Trio i et forrygende samspil.
”Giving – Receiving” er overskriften på koncerterne, der finder sted mandag den 26. marts i Byggeriets Hus på Frederiksberg, tirsdag den 27. marts på Knudsens i Holstebro og onsdag den 28. marts i Bakkehuset i Ikast.
Svenske Lars Jansson er en institution i skandinavisk jazz. Han har komponeret og arrangeret en række værker i den romantisk-impressionistiske stil, hvor Ensemble MidtVests klassiske strygere og blæsere møder hans egen trio, der foruden ham selv på klaver består af Christian Spering på bas og Anders Kjellberg på trommer.
Publikum får lejlighed til at nyde de store klanglige muligheder, som opstår, når et klassisk ensemble på højt plan møder én af verdens førende jazztrioer. Både jazzpublikummet og det klassiske publikum vil få den velkendte musik, de kan lide at høre, og begge parter vil høre musik, de ikke kender, men forhåbentlig vil få åbnet ørerne for.
Med ”Giving – Receiving” vil Ensemble MidtVest atter bevise, at de musikalske genrer og stilarter kan smelte sammen til en helhed.

Fakta om Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af en strygekvartet, en blæserkvintet og klaver. Med denne alsidige og mangefarvede besætning er det primære formål at formidle et bredt repertoire af klassiske musikværker.
Ensemble MidtVest, som er et klassisk ensemble, har sat sig for også at arbejde med den klassiske musik i nytænkende rammer. Ensemblet er derfor i en udviklingsfase, der trækker andre musikalske stilarter ind, og henvender sig til andre kunstarter med henblik på at etablere koncerter og forestillinger i nye vinkler.
Ensemble MidtVest finansieres af Det musikfaglige udvalg under Kunstrådet samt af de fire Kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer.
Den 23. september 2006 vandt Ensemble MidtVest ved en lytterafstemning DR´s P2-pris for årets bedste danske cd-udgivelse i kategorien kammermusik.

Orkestermedlemmer

Lars Jansson Trio:
Lars Jansson, klaver
Christian Spering, bas
Anders Kjellberg, trimmer

Ensemble MidtVest:
Emily Fowler, violin
Sanna Ripatti, bratsch
Jonathan Slaatto, cello
Charlotte Norholt, fløjte
Peter Kirstein, obo
Svante Wik, klarinet
Etienne Boudreault, fagot
Jeppe Rasmussen, horn

Billedtekst 1:
Jazz og klassisk musik i et forrygende samspil, det er hvad man kan opleve, når svenske Lars Jansson sammen med sin trio giver tre koncerter sammen med Ensemble MidtVest. Foto ved Rolf Ohlson.

Billedtekst 2:
Ensemble MidtVest giver tre koncerter sammen med Lars Jansson trio – jazz og klassisk musik i et forrygende samspil. Foto ved fotograf Mikkel Hagstrøm/Tilsted Com.

Alle pressemeddelelser om: