Musikdramatisk Teater på banen igen

12. februar 2007

Til redaktionen

Holstebro, 12. februar 2007

Vi e-mailer pressestof for Musikdramatisk Teater i Holstebro, som starter en danmarksturné med forestillingen ”Den Stundesløse.”
Se mere på www.musikdramatiskteater.dk

Tekst ved Musikdramatisk Teater.
Fotos fotograf Ole Mortensen og Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Musikdramatisk Teater,
Pernille Elimar, tlf. 9611 7835 eller 4092 7895.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Musikdramatisk Teater på banen igen

 

Så er Musikdramatisk Teater atter i gang. Oven på deres til dato største produktion, ARIA, der løb af staben i efteråret, er prøverne til genopsætningen af Den Stundesløse nu gået i gang og der knokles på livet løs.
Forestillingen havde oprindeligt premiere i efteråret 2005 i Folkets Hus og modtog så mange publikums- og anmelderroser, at kompagniet besluttede sig for at genopsætte til turné. Det har været en stor glæde at 12 teaterarrangører i landet har turdet kaste sig ud at præsentere moderne opera og hele holdet bag glæder sig utrolig meget.

Nye ansigter

Det meste af castet er det samme. Således spilles og synges den store hovedrolle som Den stundesløse Vielgeschrey af skuespiller Morten Staugaard, der de seneste år har koncentreret sin karriere om opera og musicals. Som hans alt-omkring-sig-værende tjenestepige Pernille ses et nyt ansigt idet Stine Rosengren, der også sang Rosina i Musikdramatisk Teaters opsætning af Barberen i Sevilla i 2004, er hoppet ind i den store rolle, da originalopsætningens Pernille, Berit Meland, er i lykkelige omstændigheder. I rollen som hans datter Leonora møder vi også denne gang Maria Bastrup og som hendes elskede Leander ses Jens Jacob Honoré, der også var med i den første opsætning. I rollen som dennes tjener Oldfux, der sammen med Pernille sætter alle intriger i gang ses holdets andet nye ansigt, Trygve Bjerkø, der trods en ung alder har en lang række af roller bag sig på de fleste danske operascener. Sidst men ikke mindst præsenterer holdet igen skuespiller og sanger Lars Oluf Larsen i rollen som den forsmåede bejler Peder Erichsen og Anne Kleinstrup som den aldrende hushjælp Magdelone.

Forestillingen har premiere på Galaksen i Værløse fredag den 23. februar. Herefter spiller den 6 gange på Sjælland, videre til Jylland, hvor den bl.a. spiller i Morsø søndag den 11. marts, får så at slutte af, hvor originalopsætningen i sin tid havde premiere, nemlig i Folkets Hus i Struer, mandag den 12. marts 2007.

Forestillingens nye kræfter

Stine Rosengren – Pernille
Uddannet sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2003. Debuterede samme år som Zerlina i ”Don Juan” på Den Fynske Opera og har senest sunget partiet på Rialto-Teatret i København.
Stine har herudover bl.a sunget Blonde i ”Bortførelsen fra Seraillet” (Den Fynske Opera), Musica i ”Orfeo” (Bramstrup), Maria i ”Sound of Music” (Det Ny Teater, Kbh) og har ved flere lejligheder opført store opera-gallakoncerter med det tyske ensemble ”Operassion” (Tyskland).
Stine Rosengren debuterede på Musikdramatisk Teater med rollen som Rosina i ”Barberen fra Sevilla” i 2004, for hvilken hun modtog store anmelderroser..

Trygve Bjerkø – Oldfux
Diplomeksamen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium sommeren 2000. Har sunget en række operapartier på forskellige operainstitutioner af hvilke kan nævnes: Det unge Operacompagnie: Massetto, Mozarts ”Don Juan”. Det Ny Teater: Bogdanovitz, Lehárs ”Den glade Enke”. Den Fynske Opera: Kongen i Händels ”Ariodante”. John i Andy Papes nyopsætning ”Til Døden Os…”, og Don Magnifico i Rossinis ”Askepot”. Den Ny Opera: Poeten i Rossinis ”Tyrken i Italien”, og Argante i Händels ”Rinaldo”. Ystad Sommeropera: Don Alfonso i Mozarts “Cosi fan tutte”. Har derudover en omfattende koncertvirksomhed, bl.a. som solist med flere danske landsdelsorkestre.

Danmarksturné – Den Stundesløse

Fredag d. 23. februar 2007 kl. 19.30 Galaksen, Værløse, RE-PREMIERE
Søndag d. 25. februar 2007 kl. 20.00 Medborgersalen, Hvidovre
Mandag d. 26. februar 2007 kl. 19.30 Nykøbing F. Teater, Nykøbing Falster
Torsdag d. 1. marts 2007 kl. 20.00 Baltoppen, Ballerup
Lørdag d. 3. marts 2007 kl. 16.00 Teatersalen, Ny Holte Skole, Holte
Onsdag d. 7. marts 2007 kl. 19.30 Musikhuset, Århus
Torsdag d. 8. marts 2007 kl. 19.30 Det Musiske Hus, Frederikshavn
Fredag d. 9. marts 2007 kl. 20.00 Europa Hallen, Aalborg
Lørdag d. 10. marts 2007 kl. 20.00 Viborg Teater, Viborg
Søndag d. 11. marts 2007 kl. 19.30 Morsø Teater, Nykøbing Mors
Mandag d. 12. marts 2007 kl. 20.00 Folkets Hus, Struer

Alle pressemeddelelser om: