Risiko for fejlmontage er stort set elimineret

4. januar 2007

Til redaktionen

Holstebro, 4. januar 2007

Vi e-mailer pressestof for B.V. Electronic A/S i Skive, som har udviklet et nyt elektronisk styresystem – Guide OnLine – i samarbejde med Kilde Automation A/S i Skive.
Styresystemet anvendes bl.a. hos Sauer Danfoss’ ventilfabrik i Nordborg på Als.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Glenn Shermer Simonsen, Tilsted Com.
Tekst og fotos findes på www.presseoversigt.dk
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt B.V. Electronic A/S, adm. direktør Bjarne Vium, tlf. 9752 5022 eller Kilde Automation A/S, direktør Ejnar D. Andersen, tlf. 9752 3700.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Nyt elektronisk styresystem en gevinst for Sauer Danfoss:

Risiko for fejlmontage
er stort set elimineret

 

Risikoen for fejlmontage er i dag reduceret til et minimum i virksomheden Sauer Danfoss´ ventilfabrik i Nordborg på Als. Og det betyder uendeligt meget for virksomheden, der er én af verdens største hydraulikproducenter.
Virksomheden fik for ca. fire år siden installeret et nyt elektronisk styresystem, der guider medarbejderne igennem montageprocessen i PVG-ventilfabrikken. Det nye system – Guide OnLine – instruerer, overvåger og kontrollerer via PCere, at medarbejderne monterer de rigtige komponenter på den rigtige måde på det rigtige tidspunkt.
– Vi valgte primært det nye system for at sikre kvaliteten gennem korrekt montage. Der er tale om et visuelt styresystem, der ved hjælp af billeder og grafik fortæller medarbejderne, hvordan den enkelte opgave skal monteres, fortæller indkøbschef Frank Flintholm.

Stor erfaring

Guide OnLine er udviklet af virksomheden B.V. Electronic A/S i Skive i samarbejde med Kilde Automation A/S i Skive. Idéen i det nye styresystem er, at det visuelt med billeder og grafik på skærmen instruerer de ansatte i, hvordan de f.eks. skal montere, pakke eller producere en ordre. Samtidig kontrollerer systemet, at alt hele tiden udføres korrekt, og dermed er risikoen for fejl næsten elimineret.
Det nye styresystem er udviklet for at sikre bl.a. bedre kvalitet, større effektivitet og sporbarhed i de manuelle arbejdsprocesser. Både B.V. Electronic A/S og Kilde Automation A/S har i mange år beskæftiget sig med automatisering af forskellige arbejdsopgaver, og det er den erfaring, der er grundlaget for udviklingen af Guide OnLine.

Effektiv metode

Sauer Danfoss har også installeret Guide OnLine på sine montagefabrikker i Slovakiet og USA, og her er erfaringerne de samme.
– Efter at vi har fået det nye styresystem, er det ikke nødvendigt med den samme oplæring af medarbejderne som tidligere. Systemet åbner automatisk de nummererede skuffer i reolen, så medarbejderne tager de rigtige komponenter, og derpå viser systemet, hvordan de skal monteres, siger Frank Flintholm.
– Desuden har vi nu fået en mere effektiv måde at opdatere vore arbejdsinstruktioner på. Når vi tidligere foretog ændringer, skete det på papir, og det var svært at holde styr på. Nu foregår det online, og dermed sparer vi tid og kontrol, tilføjer han.

Alle pressemeddelelser om: