En storslået oplevelse

29. september 2006

Til redaktionen

Holstebro, 29. september 2006

Vi e-mailer pressestof for Musikdramatisk Teater i Holstebro, som i aften har verdenspremiere på forestillingen ”ARIA” i Musikteatret Holstebro.
Se mere på www.musikdramatiskteater.dk
De nyeste fotooptagelser findes på www.billedarkivet.com/k-musikdrama/

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Musikdramatisk Teater,
Pernille Elimar, tlf. 9611 7835 eller 4092 7895.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

En storslået oplevelse

 

Det bliver en storslået oplevelse for alle sanser!
Anderledes kan det ikke siges, når Musikdramatisk Teater i aften – fredag den 29. september – har verdenspremiere på forestillingen ”ARIA” i Musikteatret Holstebro.
”ARIA” er et sansebombardement af en musikforestilling, hvor loungemusik møder operarepertoirets smukkeste og mest kendte arier. Forskellige verdener mødes ikke blot i musikken, men også i resten af forestillingen. Operasangere møder dansere, klassisk strygerensemble møder rockband, og scenografiens minimalistiske særpræg møder smagfulde og fashionable kostumer.
Forestillingens handling udspiller sig også i et møde mellem menneskelige relationer. Og her er kærligheden i centrum, både den lykkelige og den fatale.

Vind operaen tilbage

Det altdominerende sopranparti synges af den internationalt anerkendte sopran Susanne Elmark, der suppleres af mezzosopran ved Den Jyske Opera, Henriette Elimar. Desuden medvirker dansere, kor, statister, et 26-mands stort symfoniorkester samt rytmiske musikere (rockensemble) på percussion, trommer, el-bas og keyboard. I spidsen for orkester og ensemble står Musikdramatisk Teaters kunstneriske leder, dirigent Flemming Vistisen.
Bestyrelsesformand for Musikdramatisk Teater, Ole Skov Thomassen, glæder sig til den musikalske oplevelse.
– ”ARIA” er et bud på én måde at vinde operaens placering tilbage. Den kombinerer moderne musik med melodierne fra den ældre tradition. Og melodierne er her, så det kan være svært at lade være med at nynne med, siger han.

De bedste kræfter

Musikdramatisk Teater har trukket på de bedste kræfter for at skabe en musikforestilling, hvor forskellige verdener og deres mangfoldighed mødes.
Koreograf og iscenesætter er Morten Innstrand (bl.a. Jesus Christ Superstar og Verdenshistorien på Østre Gasværk), scenograf og lysdesigner Steven Scott (bl.a. Peter Schaufuss Ballettens første forestillinger), den danske haute-couture designer Jørgen Simonsen (tidligere chefdesigner for Versace og Valentino) og den amerikanske komponist, Paul Schwartz, selv.
”ARIA” opføres også i Musikteatret Holstebro søndag den 1. oktober, i Herning Kongrescenter mandag den 2. oktober, i Musikteatret Vejle torsdag den 5. oktober og i Musikhuset Aarhus fredag den 6. oktober.

Alle pressemeddelelser om: