Stærkt dansk krydderisamarbejde

2. august 2006

Til redaktionen

Holstebro, 2. august 2006

Yderligere oplysninger W. Oschätzchen Aarhus A/S: Kjeld Danielsen på telefon 86 29 11 00
Danish Crown: Preben Sunke 89 19 16 50

 

Stærkt dansk krydderisamarbejde

 

W. Oschätzchen Aarhus A/S (OTZ) og SFK Foods A/S, som er ejet af Danish Crown, har indgået aftale om dannelse af et nyt fælles krydderiselskab med Kjeld Kronborg Danielsen som adm. direktør og hovedaktionær. Selskabets navn bliver SFK/OTZ Holding A/S.

W. Oschätzchen Aarhus A/S er totalleverandør af krydderier, krydderiblandinger, marinader, emballage, tarme og håndværktøj til slagtere, slagter- & delikatesseafdelinger i dansk detailhandel og til fødevareindustrien.

SFK Foods A/S, der har produktion i Viborg og Hedensted ved Vejle, er Skandinaviens største leverandør af krydderiblandinger og funktionelle ingredienser til levnedsmiddel-industrien.

– SFK Foods A/S og W. Oschätzchen Aarhus A/S bygger i forvejen på det samme idegrundlag: Høj kvalitet, rene råvarer og stor leveringssikkerhed. SFK Foods har ekspertisen inden for industriel produktion og adgangen til eksportmarkederne, og W. Oschätzchens styrke ligger i evnen til innovation, et tæt samarbejde med detailhandelen og et godt kendskab til forbrugerne. Når vi nu forener kræfterne, får vi en meget slagkraftig organisation, forklarer den adm. direktør for det nye selskab, Kjeld Kronborg Danielsen.
Han ser frem til at styrke udviklingen af nye og spændende krydderier og marinader til industri og detailhandel.

Aftalen mellem W. Oschätzchen Aarhus A/S og SFK Foods A/S er et led i Danish Crowns fortsatte fokusering på eget kerneområde som slagteri- og kødforædlingsvirksomhed.
– Vi har valgt at koncentrere os om vores kernekompetencer, men samtidig er vi i Danish Crown glade for, at vi som minoritetsaktionær er med til at sikre en fortsat udvikling af SFK Food A/S som en del af et stærkt, dansk krydderi-samarbejde, siger koncernøkonomidirektør i Danish Crown
Preben Sunke.

Som bestyrelsesformand i SFK/OTZ Holding A/S indtræder den nuværende bestyrelsesformand for OTZ, Tom Uldall.
Direktionen i det nye fælles selskab vil foruden adm. direktør Kjeld Kronborg Danielsen bestå af Erik Vinkel, der er viceadministrerende direktør i SFK Foods A/S og Casper J. Sørensen, der er viceadministrerende direktør i W. Oschätzchen Aarhus A/S.


Yderligere oplysninger
W. Oschätzchen Aarhus A/S:
Kjeld Danielsen på telefon 86 29 11 00
Danish Crown: Preben Sunke 89 19 16 50


Fakta om SFK A/S
SFK Food A/S leverer smagsløsninger og krydderiblandinger til fødevareindustrien i Danmark og Sverige samt en række eksportmarkeder omfattende EU, Rusland og Østeuropa. SFK Food A/S har hovedkontor og administration i Viborg samt produktion i Viborg og Hedensted. Virksomheden, der bl.a. driver Skandinaviens største krydderimølle, har salgsselskaber i Tjekkiet og Ungarn samt repræsentationskontorer i Polen og Rusland. Virksomheden har en omsætning på ca. 300 mio. kr. og beskæftiger 135 medarbejdere.
www.sfkfood.dk

Fakta om Danish Crown a.m.b..a
Danish Crown er en fødevarekoncern med en omsætning på 48,6 mia. kr. i 2004/05. Selskabet slagter ca. 90 pct. af den danske svineproduktion og ca. 60 pct. af kreaturerne og eksporterer 92 pct. af produktionen. Danish Crown er verdens største kødeksportører og samtidig Danmarks
største andelsselskab. Virksomheden ejes af godt 16.000 landmænd.
www.danishcrown.dk

Fakta om W.Oschätzchen Aarhus A/S
Virksomheden er grundlagt i 1919 af den tyske indvandrer Willy Oschätzchen, der havde hele tre svendebreve. Han var uddannet slagter, tarmrenser og pølsemager.
W. Oschätzchen er totalleverandør af krydderiblandinger, marinader, sauce, tarme, emballage og håndværktøj samt ideer og færdige koncepter til både industri og detailhandel. Virksomhedens bedst kendte produkter hos forbrugerne er
krydderiblandingen Frikalet, som har været fast ingrediens i danske frikadeller og farsretter siden 1972, og Slagtermesterens Grillmarinade, der i denne sæson er blevet introduceret med succes i det danske detailled.
Virksomheden, der ligger i Viby v. Århus, blev i 2003 overtaget af den nuværende kreds af aktionærer og i de seneste tre år er medarbejderstaben vokset fra 26 til 40 medarbejdere.
www.otz.dk

Alle pressemeddelelser om: