Et sikkert pletskud

27. juli 2006

Til redaktionen

Holstebro, 27. juli 2006

Vi e-mailer pressestof for Sika Footwear A/S, som er specialist i sikkerhedsfodtøj til professionelle brugere. De har udviklet en ny sikkerhedstræsko Super Clog, som får mange roser fra de professionelle brugere.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograferne Ole Mortensen og Thomas Juul, Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Sika Footwear A/S, udviklingschef Henrik Hedemann Arestin, tlf. 9721 1911.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Et sikkert pletskud

”Sikkerhedsfodtøj UDEN snørebånd”. Sådan lancerer Sika Footwear sin nye sikkerhedstræsko, som får mange roser med på vejen af de professionelle brugere.

Når en producent af sikkerhedsfodtøj til professionelle brugere påstår, at den har udviklet verdens bedste træsko, må man håbe, at påstanden også holder i praksis!
Og det tyder alt på, at den gør, når det drejer sig om den nye sikkerhedstræsko Super Clog fra virksomheden Sika Footwear A/S i Herning. Faktisk ser det ud til, at virksomheden har ramt plet med hensyn til både komfort, fodsikkerhed og de rigtige materialer.
Det viser en rundspørge dels til professionelle brugere, der i løbet af arbejdsdagen udsætter deres fodtøj for lidt af hvert, dels til en specialist i fodsikkerhed på Aalborg Sygehus.

Behagelig oplevelse

Tømrer Arne Jensen fra Tanderupkær Vinduet A/S i Herning bruger sine sikkerhedstræsko 12 timer om dagen, og han er meget konsekvent i sin holdning.
– Jeg har aldrig haft noget så behageligt at gå i, og jeg har prøvet mange slags i tidens løb. De er lette og lavere i hælen end andre modeller, og det giver en anden fodstilling. For mig har det betydet, at efter lidt tilvænning har jeg ikke ondt i ryggen og benene. Træskoene har en god bred bund, så man ikke vrikker om. I det hele taget er de daglige gåture en rar oplevelse. Det eneste negative er, at der allerede er kommet et hul i snuden, men nu har de jo heller ikke været i ro i seks måneder, siger Arne Jensen.
Landbrugsmedhjælper Jens Peter Hansen, der arbejder på Darum Svineavl ved Bramminge, betragter sine sikkerhedstræsko som et arbejdsredskab, der skal kunne holde til alt.
– Det er en god træsko med en rigtig solid bund. Den bliver udsat for lidt af hvert i dagens løb, og den holder fint til strabadserne. F.eks. er vand og gylle hård ved fodtøjet, men det er den her træsko ligeglad med. Det er komfortabelt fodtøj at arbejde i, og træskoen opfylder stort set alle krav, mener Jens Peter Hansen.

Intet at udsætte

Forskningsfysioterapeut Carsten Mølgaard fra Ortopædkirurgi Nordjylland på Aalborg Sygehus har testet et par Super Clog i 14 dage, og han er positiv i sin bedømmelse.
– De har en behagelig pasform og er produceret i gode materialer. Sålen er virkelig god og giver med det samme et godt indtryk af fodtøjet. Jeg har prøvet en åben Super Clog med hælrem, som giver mere luft til fødderne, og jeg har ikke noget at udsætte på dem, siger han.
– Når man generelt køber sikkerhedstræsko, skal de passe og føles gode at have på. Man skal ikke vælge nogle, der skal gås til. Denne træsko har en god stødabsorbering, samtidig med at den støtter fødderne. For- og bagfod kan bevæge sig i forhold til hinanden, og det gør, at foden får en mere naturlig bevægelse, tilføjer Carsten Mølgaard.
Han lægger stor vægt på, at fødderne er kroppens støddæmpere. Så hvis fødderne bliver trætte og overbelastede, skal der ikke meget til, før der opstår skader i form af f.eks. konstant ømhed, hævelser og betændelse.

Fakta:

Målrettet produktudvikling

Målrettet produktudvikling er omdrejningspunktet for virksomheden Sika Footwear A/S i Herning, der er specialist i ”at sikre sunde fødder i arbejdssituationer”.
Men produktudvikling er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden. Det kræver tid, høj ekspertise, knowhow og masser af kontrol, før målet er nået.
Det er Super Clog et godt eksempel på, men så tør virksomheden til gengæld også lancere den som markedets bedste sikkerhedstræsko med sikkerhedsskoens egenskaber.
– Vi har i udviklingen af Super Clog lagt vægt på de nøgleområder, der sikrer brugerne sunde fødder på arbejdspladsen. Det drejer sig om ergonomi, stødabsorbering, svedabsorbering, lav vægt, høj komfort, høj slidstyrke og den bedst tænkelige kvalitet, fortæller udviklingschef Henrik Hedemann Arestin.
Super Clog er ekstrem skridhæmmende, har en bred pasform og er på én gang let og meget stærk. Ydersålen er utrolig stabil og er bl.a. med til at give et godt stigegreb.
I stedet for metal er sømværnet i Super Clog lavet af KEVLAR®, som er et meget fleksibelt fibermateriale med en enestående styrke og modstandsdygtighed. KEVLAR® leder ikke kulde, og Super Clog er derfor også behagelige i køligt vejr. Som ekstra sidebeskyttelse er Super Clog beklædt med slidstærkt asfaltlæder. På side og hælkappe er der påsat kraftige 3M reflekser for ekstra sikkerhed.
Indlægssål og inderfór er lavet af antibakterielle og åndbare materialer. Den ergonomiske indlægssål er yderligere antistatisk og ekstra stødabsorberende.
Super Clog kan fås i to udgaver – med hælkappe og som en åben med hælrem.

Alle pressemeddelelser om: