Unge Forskere har fire deltagere med på Galathea-ekspeditionen

21. juni 2006

Til redaktionen

Holstebro, 21. juni 2006

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere, som har fået fire deltagere med på Galathea-ekspeditionen
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com og fotograf Bent Tilsted.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskeres sekretariat ved Ryan Holm, mobiltlf. 2177 4243 eller tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Unge Forskere har fire deltagere med på Galathea-ekspeditionen

 

Komitéen for Unge Forskere er repræsenteret med fire deltagere, når forskningsekspeditionen Galathea 3 i august stævner ud på eventyr jorden rundt ombord på Søværnets ekspeditionsskib ”Vædderen”.
Som led i Morgenavisen Jyllands-Postens skolekonkurrence er syv elever blevet udvalgt til at deltage i Galathea-ekspeditionen.
Blandt dem er 2005-vinderen af Unge Forsker-konkurrencen ”Natur & Teknik”, Ida Andersen Tambjerg fra Katrinebjergskolen i Århus, og 2006-vinderen af ”Natur & Teknik”, Signe Brokjær Nielsen fra Rønde Skole.
– Det er ikke helt tilfældigt, at netop de to er med på ekspeditionen, for de er et par meget dygtige og meget selvstændige piger, fortæller sekretariatsleder Ryan Holm.
Ida Andersen Tambjerg vandt sin 1. præmie på 10.000 kr. med projektet ”Min biotop”, mens Signe Brokjær Nielsen vandt årets 1. præmie på 10.000 kr. med projektet ”Damp og dampturbiner”.
Desuden er Thomas Rasmussen, der nu studerer på DTU, med som formidler af naturvidenskabelige emner. Han fik i 2003 en ærespræmie i den prestigefyldte EU-konkurrence for unge forskere med et projekt, hvor han havde forsket i ølfremstilling.
Årets bedste lærer i ”Natur & Teknik”-konkurrencen, Anette Gjervig fra Hunderupskolen i Odense, er også med på ekspeditionen, hvor hun skal udarbejde undervisningsmaterialer.

Alle pressemeddelelser om: