TimeOut‚ – nøglen til aktiv ferie

1. juni 2006

Til redaktionen

Holstebro, 1. juni 2006

Vi e-mailer pressestof for Turistgruppen Vestjylland og 10 jyske turistbureauer, som vil give de voksne turister natur, kultur og wellness i 60 helt nyudviklede aktiviteter fra juni til november.

Kataloget med TimeOut‚ aktiviteterne for voksne kan bestilles på www.visitvestjylland.com

TimeOut‚ programmet bliver også præsenteret på www.visittimeout.dk, hvor man samtidig kan bestille aktiviteterne.

Tekst af journalist Else Hansen/Tilsted Com.
Fotos ved Turistgruppen Vestjylland.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger:
Turistgruppen Vestjylland, Anni Hornum, tlf. 7528 7400 eller 2127 8868.
Rømø, Bodil Glistrup, tlf. 7475 5130.
Destination Herning, Marianne Bjørn, tlf. 9627 2222.
Ringkøbing Fjord Samarbejdet, Klaus L. Nielsen, tlf. 7022 7001.
Ulfborg, Tommas Hansen, tlf. 9611 9110.
Struer-Thyholm, Gitte Skoubo, tlf. 9785 0795.
Holstebro, Dorte Storper, tlf. 9742 5700.
Vinderup, Anni Borg, tlf. 9744 2285.
Lemvig-Thyborøn, Dina Overgaard, tlf. 9782 0077.
Thy, Carsten V. Nielsen, tlf. 9792 1900.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Sommerens bedste nyhed er for voksne:

TimeOut‚ – nøglen til aktiv ferie.

Jyske turistbureauer fra Rømø til Hanstholm vil give de voksne turister natur, kultur og wellness i 60 helt nyudviklede aktiviteter fra juni til november.

Når børnene er flyttet hjemmefra, får forældre pludselig tid til ferier målrettet til dem. Gruppen af voksne turister over 45 år er hastigt voksende, og undersøgelser viser, at de vil have natur, kultur og wellness. Det kan de virkelig få, når ti jyske turistbureauer i Syd – og Vestjylland i samarbejde med Turistgruppen Vestjylland tilbyder over 60 vidt forskellige aktiviteter. Et stort katalog præsenterer denne sommers bedste nyhed under fællestitlen TimeOut‚ og fortæller bl.a.: ”TimeOut‚ er et unikt produkt, der henvender sig til videbegærlige voksne, der har lyst til at snuse til ukendte interesseområder, afprøve nye grænser, lære nyt og møde andre mennesker med samme interesse.”

Svampe- eller ØstersSafari

Kataloget indeholder en imponerende palet af oplevelser: SvampeSafari gennem vadehavsområdet eller ØstersSafari. Og bagefter er deltagerne med til at tilberede aftenens menu på Schackenborg Slotskro. Der er også ferskvandsfiskeri med stang – en af Herning-egnens femstjernede attraktioner – og Snapseture på Rømø eller Thyholm med jagt på spændende urter til kryddersnaps.

Gode ideer til firmaudflugter

Golfture er der selvfølgelig flere af – både med og uden instruktion, og wellness med spa, dampbad og varmtvandsbassiner. I Møgeltønder kan man ride i naturen i to dage og undervejs opleve bisonokser, bo i rundtelt foret med bisonskind og spise omkring bålet. Flere af turene er meget egnede til firmaudflugter: cykelture, instruktion i vandski eller windsurfing, en dag i kano på Storå, instruktion i havkajak ved Doverodde i Thy eller en mulighed for at udforske sig selv gennem maling med acrylfarver.

Øl for mænd og shopping for kvinder

Specielt for kvinderne er der udflugt med shopping guide i Holstebros populære forretninger. Man kan lære at blive en bedre værtinde eller komme i tyrkisk kurbad. Der er velværemassage og fokus på ernæring og motion og ikke mindst dårlige og gode vaner. Her kan mændene nu godt være med. Ellers er der en aften på ”Bryggeriet” – med smagning – kun for mænd. Eller de kan være med til at tilberede et rigtig dansk frokostbord med ret til at spise bagefter. Og mens vi er i det kulinariske: i Hvide Sande kan man lære alt om fisk. Vi er mange, der bliver usikre, når vi står overfor en hel, nyfanget fisk. Hvordan er det lige, man gør fisken klar til tilberedning?

Hvorfor TimeOut‚ for voksne ?

– For fem år siden lancerede vi sammen med de vestjyske turistbureauer Træfpunkt med oplevelser målrettet til børnefamilierne, og det blev en stor succes, som nu har bredt sig til hele landet. Derfor synes vi, at tiden nu er til, at vi gør noget specielt for de voksne, som trænger til at slappe af fra en stresset hverdag eller blot til at få nye oplevelser og inspiration. Gruppen af danskere over 45 udgør nu engang den hastigst voksende del af turismen, fortæller Anni Hornum, der er direktør for Turistgruppen Vestjylland.

– Alle tilbudene i kataloget er nye og udviklet specielt til den voksne turist. Det er vores fælles intension, at vi vil fortsætte med at udvikle nye aktiviteter over de kommende år. Vi håber med TimeOut‚ at få ligeså stor succes, som vi har haft med Træfpunkt, så vi i løbet af nogle år har TimeOut‚ aktiviteter i hele Danmark, siger Anni Hornum.

Alle pressemeddelelser om: