Ferie med bondegårdens dyr

4. maj 2006

Til redaktionen

Holstebro, 4. maj 2006

Vi e-mailer pressestof for Holstebro Turistbureau, som i samarbejde med lokale landmænd og Åbent Landbrug Midt & Vest arrangerer en uge på landet for op til 25 familier. Det foregår i uge 26.

Tekst af journalist Else Hansen.
Fotos ved fotograf Carsten Andersen.
Tekst og fotos må kun gengives i denne sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Holstebro Turistbureau, turistchef Dorte Storper,
tlf. 97 42 57 00.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Ferie med bondegårdens dyr

 

Fornylig spurgte farmor lille Markus: hvor kommer mælken fra ?
Markus svarede prompte: fra Netto.
Da vidste bedsteforældrene, at det var på tide at tage barnebarnet en tur på landet. Han skulle se en rigtig ko.

Episoden er ikke ualmindelig, og derfor har Holstebro Turistbureau besluttet at gøre noget for at fremme børnenes – og forældrenes – kendskab til livet på landet. Der findes sikkert også børn, der tror, at kyllinger er født indpakket i cellofan. De har i hvert fald aldrig set en kylling blive plukket for fjer og renset.

I uge 26 – fra 26. juni 2006 – arrangerer Holstebro Turistbureau i samarbejde med lokale landmænd og Åbent Landbrug Midt & Vest en uge på landet for op til 25 familier. Og det er ikke kun børnene, der får oplevelser. Forældrene får også sat fokus på dyrevelfærd og hører om de produkter, vi plejer at købe i supermarkederne bl.a. Salget af de økologiske produkter er stigende samtidig med, at mange familier bruger færre og færre penge på fødevarer i dagligdagen. Et paradoks, der helt sikkert vil blive snakket om.

Besøg på gårde

Familierne bliver én dag fordelt hos en række landbofamilier og kommer dermed helt tæt på landbrugets dagligdag. Det er en anderledes ferieoplevelse. Der kommer til at ske meget mere, end hvis man sad i et sommerhus. På landet sker der en masse – også selvom det regner. Familierne indlogeres i campingvogn eller telt på Ejsing Campingplads i Vestjylland. Hvis man selv har campingvogn eller telt, bruger man selvfølgelig det, men ellers er der mulighed for at leje en campingvogn.

Turen tager udgangspunkt i besøg på en nærliggende gård. Landbofamilien viser rundt, og omkring kaffebordet er der mulighed for at udveksle synspunkter og stille spørgsmål. Undervejs får børnene måske nye legekammerater – de forskellige dyr og gårdens børn.

Hjerl Hede som i gamle dage

En dag i ugen besøger familierne Hjerl Hede – frilandsmuseet, der viser, hvordan landbruget har udviklet sig gennem de sidste 200 år. Man kan prøve at karte uld, kærne smør eller tærske halm, sådan som oldeforældrene måske har gjort. Er vejret godt, vil der også blive tid til at dase ved campingpladsens strand eller swimmingpool og samle kræfter til ugens sidste oplevelser.

Landsskuet 2006 for hele familien

Ugen slutter nemlig med, at familien flytter campingvogn eller telt til Landsskuet i Herning. Her er der en masse familieaktiviteter, og alle mødes med den landbofamilie, de besøgte først på ugen. Måske er der mulighed for at hjælpe med at passe dyrene og gøre dem klar til landsskuets bedømmelse. Børn og voksne har lejlighed til at møde mange forskellige racer og følge landmændenes spænding op til bedømmelsen. Næsten som en Oscar-uddeling!
Nogle af gårdens dyr bliver sidst på ugen udstillet på Landsskuet 2006 i Herning, (29. juni til 1. juli), hvor ferieturen slutter. Landsskuets slogan i år er ”Meget mere end landbrug” for at gøre opmærksom på, at Landsskuet ikke kun er en dyreudstilling, men rummer mange andre aktiviteter for hele familien. I år blandt andet fødevareudstillingen ”Danmarks Spisekammer”, blomster-udstillingen ”Udeliv i have og natur”, et særligt område vedrørende miljø og energi, hesteshows – og så selvfølgelig mere end 2000 dyr af alle slags og 45.000 kvm. udstillingsområde med produkter til livet til landet.

En uges ophold på campingpladserne i Ejsing og Herning ( i eget telt eller egen campingvogn) for to voksne og to børn og med de nævnte aktiviteter koster i alt 2.698 kr.
Skal man bruge lejet campingvogn, bliver prisen for hele arrangementet 4.398 kr.

Alle pressemeddelelser om: