Forbrugerne vil godt betale

10. april 2006

Til redaktionen

Holstebro, 10. april 2006

Vi e-mailer pressestof for Lammefjordens Gulerodslaug, som i dag har afholdt ”En faglig dag på Lammefjorden”, hvor fødevareminister Hans Chr. Schmidt deltog sammen med over 90 professionelle brugere af bl.a. Lammefjordsgulerødder – fagfolk, kokke, madskribenter, indkøbere, landmænd og gæster fra flere interesseorganisationer.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved John Olsen/photodan.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Lammefjordens Gulerodslaug,
Anne Thane, tlf. 2240 1737.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Forbrugerne vil godt betale

Det sagde fødevareministeren, da han deltog i

Billedet af den evigt tilbudsjagtende forbruger er ved at krakelere. Flere supplerer discount-indkøbene med fødevarer, der byder på dejlige smagsoplevelser. Forbrugerne vil gerne betale ekstra, hvis fødevarerne fortæller en autentisk og original historie.
Det fastslog fødevareminister Hans Chr. Schmidt, da han mandag deltog i “En faglig dag på Lammefjorden” på Sjælland, som Lammefjordens Gulerodslaug arrangerede i forbindelse med sit storstilede EU-projekt om sunde gulerødder.
– Som forbruger vil man selvfølgelig gerne have en garanti for, at de dyrere fødevarer faktisk lever op til det, de lover. Her er der hjælp at hente i EU’s mærkningssystem. Beskyttet Oprindelses Betegnelse og Beskyttet Geografisk Betegnelse har til formål at beskytte og promovere fødevarer med særlige kvaliteter. Danmark har indtil videre tre produkter, der er mærket med Beskyttet Geografisk Betegnelse, og et af dem er Lammefjordsgulerødder, sagde ministeren.

En god satsning

– Jeg kan godt lide, at I har valgt at satse på børn, unge og børnefamilier. Det er et godt sted at sætte ind. For hvis børnene fra barnsben lærer at sætte pris på friske grøntsager, er der meget større chance for, at de gode kostvaner bider sig fast, også når man bliver voksen. Det vil være godt for vores sundhed – og sandelig også for jer som gulerodsavlere! sagde Hans Chr. Schmidt.
Over 90 professionelle brugere af bl.a. Lammefjordsgulerødder – fagfolk, kokke, madskribenter, indkøbere, landmænd og gæster fra flere interesseorganisationer – deltog i den faglige dag hos gulerodsavler Anders B. Kristensen i Hørve.
Det gav dem mulighed for både at diskutere værdien af at have sunde, danske grøntsager og få veltilberedte smagsprøver af dem. Senere fik fødevareministeren og de øvrige gæster lejlighed til at opleve lægningen af frøene til årets kommende danske kvalitetsfødevarer.

Få inspiration

Formanden for Lammefjordens Gulerodslaug, Søren Wiuff, sagde, at arrangementet er et forsøg på at få inspiration og konstruktiv kritik til at arbejde videre med Lammefjordsgulerødder og gerne også andre rødder og knolde.
– Det er et velment forsøg på at lytte til, men også prøve at påvirke forbrugere og deres børn til at spise flere af vores gode sager. Og et velment forsøg på at gøre det attraktivt for vores børn at blive på Lammefjorden og lave endnu flere rødder til glæde for mange, mange børn og voksne fremover. For uden det gror Lammefjorden stille og roligt til i ukrudt og skov, og I kan hente alle jeres gulerødder i Polen eller Spanien! sagde formanden.

Alle pressemeddelelser om: