Det er helt vildt

7. april 2006

Til redaktionen

Holstebro, 7. april 2006

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere. I år er antallet af deltagere og projekter eksploderet i de landsdækkende forskerkonkurrencer. Da fristen udløb, havde 1227 børn og unge tilmeldt 607 projekter. Sidste år deltog 749 børn og unge med 234 projekter.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse.

Yderligere informationer – kontakt Komitéen for Unge Forskere, sekretariatet
v/Ryan Holm, tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Det er helt vildt

Antallet af deltagere og projekter er eksploderet i landsdækkende forskerkonkurrencer.

Det er bogstaveligt talt helt vildt!
Aldrig tidligere har så mange skoleelever og unge forskerspirer tilmeldt så mange projekter til Komitéen for Unge Forskeres landsdækkende konkurrencer som i år.
Da fristen udløb, havde 1227 børn og unge tilmeldt 607 projekter. Sidste år deltog 749 børn og unge med 234 projekter, så der er tale om en gevaldig stigning i interessen for naturvidenskab, miljø og teknik rundt om på landets skoler. Tilmed er kvaliteten af projekterne den bedste nogensinde, og det glæder Komitéen for Unge Forskere.
– Vi havde nok på forhånd haft en lille frygt for, om vi kunne leve op til de sidste års stærkt stigende deltagerantal i vore konkurrencer. Derfor er det med utrolig stor glæde og tilfredshed, at vi kan konstatere, at antallet af projekter i år er steget med ikke mindre end 159 procent. Der er altså tale om mere end en fordobling, og det har overskredet selv de mest optimistiske forventninger. Det er helt utroligt! siger formanden for Komitéen for Unge Forskere, administrerende direktør Jørgen M. Clausen.

Flere nyheder

Finalen foregår i år mandag den 24. april hos Danfoss Universe, hvor bl.a. protektor for Unge Forskere, H.K.H. Prins Joachim, og videnskabsminister Helge Sander vil præmiere de bedste projekter og rundhåndet dele kontante præmier og rejselegater ud.
F.eks. har lærerne noget nyt at se frem til i år. I 2005 blev de to bedste skoler præmieret med hver 25.000 kr., og i år bliver også de bedste lærere præmieret med rejselegater til et naturvidenskabeligt formål. Det sker i erkendelse af, at elevernes interesse for naturvidenskab, miljø og teknik er meget afhængig af lærernes engagement.
Sponsorerne bag konkurrencerne tæller bl.a. Videnskabsministeriet, Undervisningsministeriet og Miljøministeriet, flere af de store fonde, alle landets universiteter samt en række af Danmarks førende virksomheder.

Høj kvalitet

De to traditionelle konkurrencer – ”Natur&Teknik” samt ”Unge Forskere og Opfindere” – suppleres i år med den nye konkurrence ”Min Vildeste Idé”. Der er tilmeldt 224 projekter til ”Natur&Teknik” mod 169 sidste år og 156 projekter til ”Unge Forskere og Opfindere” mod 65 sidste år. Til den nye konkurrence ”Min Vildeste Idé” er der tilmeldt 227 projekter.
– Der har været en ret stærk stigning i kvaliteten af de indsendte bidrag i de sidste par år, og det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at den udvikling er fortsat i 2006. Den er oven i købet blevet meget kraftigere. Der har været et særdeles stort antal besvarelser og projekter af meget, meget høj kvalitet, og det har bl.a. betydet, at vi har udvidet antallet af finaledeltagere hos både ”Unge Forskere og Opfindere” og hos ” Natur&Teknik”. Der var så gode projekter, at de bare skulle med i finalen. Det var også overraskende at se kreativiteten og kvaliteten i mange af de indsendte bidrag til ”Min Vildeste Idé”, siger næstformand for Komitéen for Unge Forskere, professor Peter Mose Larsen.

Alle pressemeddelelser om: