”Min Vildeste Idé”

26. januar 2006

Til redaktionen

Holstebro, 26. januar 2006

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere, som i år har en ny konkurrence ”Min Vildeste Idé”, hvor eleverne skal prøve at illustrere nogle bestemte naturvidenskabelige emner.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst ved Komiteen for Unge Forskere.
Foto ved Bent Tilsted/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskere, næstformand Peter Mose Larsen, tlf. 6315 7239, eller kontakt Sekretariatet v/Ryan Holm, tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

”Min Vildeste Idé”

 

Udover de to hidtidige konkurrencer – ”Natur&Teknik” samt ”Unge Forskere og Opfindere” – inviteres alle landets skoleelever i år til at deltage i den nye konkurrence ”Min Vildeste Idé”.
– Her skal man ikke lave et egentligt projekt, men i stedet på tværs af fagene prøve at illustrere nogle bestemte naturvidenskabelige emner som f.eks. ”Miljø og energi”, ”Fremtidens mad” og ”Hvad vil vi med Rummet?”. Vi håber, at det kan få skoleeleverne til at tænke lidt mere naturvidenskabeligt og kreativt i deres almindelige hverdag og blive inspireret til at komme med bidrag til ”Unge Forskere”, siger Komiteen for Unge Forskeres næstformand, professor Peter Mose Larsen fra Syddansk Universitet.
Lærerne har også noget nyt at se frem til i 2006. Sidste år blev de to bedste skoler præmieret med hver 25.000 kr., og i år bliver også de bedste lærere præmieret med rejselegater til et naturvidenskabeligt formål. Det sker i erkendelse af, at elevernes interesse for naturvidenskab, miljø og teknik er meget afhængig af lærernes engagement.
Der er tilmelding til de landsdækkende konkurrencer senest den 1. marts, og projekterne skal indleveres senest den 8. marts. Finalen foregår i år den 24. april hos Danfoss Universe med deltagelse af bl.a. protektor for Unge Forskere, H.K.H. Prins Joachim, og videnskabsminister Helge Sander.

Alle pressemeddelelser om: