Ung dansk forsker til tops

23. september 2005

Til redaktionen

Holstebro, 23. september 2005

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere. 19-årige Gitte Ahlquist Jonsson fra Nakskov har netop vundet en 3. præmie i den prestigefyldte EU-konkurrence, European Union Contest for Young Scientists i Moskva, Rusland.
Gitte Ahlquist kan træffes på gittejonsson@hotmail.com eller tlf. 54956280 – mobil 60139100.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst og foto ved Komiteen for Unge Forskere.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskeres sekretariat ved Ryan Holm, mobiltlf. 2177 4243 eller tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Ung dansk forsker til tops

 

Den 19-årige Gitte Ahlquist Jonsson fra Nakskov har netop vundet en 3. præmie i den prestigefyldte EU-konkurrence, European Union Contest for Young Scientists. Med sit projekt “Sock-aid”, en opfindelse, der kan hjælpe ældre og handicappede med at tage strømper af og på, fik hun i konkurrence med 120 deltagere fra 35 lande, ud over æren en præmie på 1.500 EURO (ca. 11.000 kr.) og et fladskærm-tv, der kan bruges som pc-skærm.
Gitte er også udpeget til at deltage i Intel ISEF, International Science and Engineering Fair i Indiana, USA, i maj 2006. Her skal hun konkurrere mod 1.400 unge forskere og opfindere fra hele verden.
Gitte blev udtaget til at deltage i EU-konkurrencen, da hun fik 1. præmie i konkurrencen Unge Forskere 2005.
Juryformand i EU-konkurrencen, Dr. Ulf Merbold, der er kendt som Europas første astronaut i rummet, sagde efter prisoverrækkelsen, at han beundrer de unge danskere, der er så motiverede og dygtige, og som bruger så meget af deres fritid på deres interesse for naturvidenskab og teknologi. “Ellers ville vi ikke så ofte se danskere mellem prisvinderne. I de tre år, jeg har været juryformand, har danskerne hvert år været blandt vinderne.”

Alle pressemeddelelser om: