LYDEN AF HOLBERG

16. september 2005

Til redaktionen

Holstebro, 16. september 2005

Vi e-mailer pressestof vedr. Musikdramatisk Teater, som opfører operaen “Den Stundesløse”.
Tekst og fotos ved Tilsted Communication.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Yderligere oplysninger kan fås ved Pernille Elimar, tlf.: 97 40 36 36 eller 40 92 78 95.
Med venlig hilsen
f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

LYDEN AF HOLBERG

 

Nyt og gammelt støder sammen, når Danmarks nyeste operakompagni, Musikdramatisk Teater, opfører Bent Lorentzens opera ”Den Stundesløse” over Holbergs evigt aktuelle komedie.
Instruktør er Ina-Miriam Rosenbaum, der sammen med koreografen Ann Crosset arbejder på at skabe dramatisk og ikke mindst fysisk liv til en forestilling, som prøver at imødegå den gængse opfattelse af opera som stillestående teater med musik til.

Hovedrollen som Vielgeschrey spilles af Morten Staugaard, som sammen med forestillingens scenograf Karin Trille Høy senest kunne opleves i den prisbelønnede ”Demokraten”.

Forestillingen har premiere 1. oktober i forbindelse med åbningen af Struers nye kulturhus og spiller derefter i Herning Kongrescenter for så at vende snuden mod Holstebro, hvor der spilles i det nyrenoverede teater ”Knudsens” som en del af en klassisk international musikfestival.

Endelig gæster Musikdramatisk Teater København ved to forestillinger 12. og 13. oktober på Det Danske Teater.

Iscenesættelse: Ina-Miriam Rosenbaum
Koreografisk konsulent: Ann Crosset
Scenograf: Karin Trille Høy
Musikalsk ledelse: Flemming Vistisen

Vielgeschrey: Morten Staugaard
Pernille: Berit Meland
Leonora: Maria Bastrup
Leander: Jens Jacob Honoré
Oldfux: Jens Søndergaard
Magdelone: Anne Kleinstrup
Peder Erichsen: Lars Oluf Nielsen

Synopsis:
”Den Stundesløse” er en historie om et menneske, der ikke tager sig tid til at trække vejret, leve, elske, nyde, se, føle. En mand der lever sit liv i detaljen uden fare for at stå stille med det ubehag, det kan medføre. Kærligheden blomstrer lige for næsen af ham. Pernille vil have ham, Leonora vil have Leander, Oldfux vil have Pernille (eller en der er mindre krævende) og Magdelone vil bare gerne giftes. Alt i alt en kærlig kommentar fra hr. Holberg, som stadig formår at give sine skuespil aktualitet. Medierne er fuld af livsstilsprogrammer om hverdagslivets mange udfordringer og fortrædeligheder såsom karrierekonkurrencer, kurser i yoga på arbejdspladsen, privatlivets fysiske og mentale indretning og ind imellem alt dette kærlighedens til stadighed trange vilkår.

Vedlagt er endvidere CV på medvirkende sangere og skuespillere samt billedmateriale.
Yderligere oplysninger fås hos kunstnerisk leder Flemming Vistisen 23 32 50 43

Alle pressemeddelelser om: