Informationsmateriale

2. september 2005

Til redaktionen

Holstebro, 2. september 2005

Vi e-mailer pressestof vedr. Musikdramatisk Teater, som opfører Bent Lorentzens opera “Den Stundesløse”.

Tekst ved Musikdramatisk Teater.
Foto ved fotograf Benjamin Kürstein.

Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås ved Pernille Elimar, tlf.: 97 40 36 36 eller 40 92 78 95.

Med venlig hilsen
f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Informationsmateriale

 

Hele regionens egnsteateropera Musikdramatisk Teater prøver i disse dage på livet løs på deres kommende opera ”Den Stundesløse”.
Og det bliver ikke en opera som man normalt ville forvente. Den Stundesløse er en moderne opera med musik af Bent Lorentzen, der står som en af Danmarks største nulevende operakomponister.
Operaen er skrevet over Ludvig Holbergs skuespil af samme navn og der af masser ar Holbergs humor tilstede ikke blot i handling og figurgalleri, men også i det musikalske univers.

Forberedelsen

Forud for produktionsforløbet har instruktør Ina-Miriam Rosenbaum og dirigent Flemming Vistisen være igennem intensive auditions hvor sangerne ikke blot har skullet synge, men også arbejdet med skuespiltekster og er blevet udfordret fysisk af forestillingens koreografiske konsulent Ann Crosset
Holdet bag Holberg er derfor også en blanding af uddannede skuespiller der er dygtige sangere og klassiske sangere der er dygtige skuespillere. For skuespillet er i centrum i denne charmerende opera af Bent Lorentzen.

Medvirkende

Den store hovedrolle som Den stundesløse Vielgeschrey spilles og synges af skuespiller Morten Staugaard, der de seneste år har koncentreret sin karriere om opera og musicals. Som hans alt-omkring-sig-værende tjenestepige Pernille ses Berit Meland. I rollen som hans datter Leonora debuterer Maria Bastrup, der netop er færdiguddannet ved Opera-Akademiet i København og som hendes elskede Leander ses Jens Jacob Honoré, der er opvokset i Herning og startede sin bane som sanger i Herning Kirkes drengekor.
I rollen som dennes tjener Oldfux, der sammen med Pernille sætter alle intriger i gang ses, Jens Søndergård, der ligeledes har startet sin sanglige løbebane i Herning Kirkes drengekor og som til daglig er ansat ved operaen i Weimar, Tyskland. Sidst men ikke mindst præsenterer holdet skuespiller og sanger Lars Oluf Larsen i rollen som den forsmåede bejler Peder Erichsen og Anne Kleinstrup der er opvokset i Ikast som den aldrende hushjælp Magdelone. Som det kan ses afspejler rollelisten en rigtig Holbergkomedie der er lige så aktuel i dag som dengang. (Se endvidere vedlagte CV og interessante vinkler på medvirkende)

Historien

”Den Stundesløse” er nemlig historien om et menneske, der ikke tager sig tid til at trække vejret, leve, elske, nyde, se, føle. En mand der lever sit liv i detaljen uden fare for at stå stille med det ubehag, det kan medføre. Kærligheden blomstrer lige for næsen af ham. Pernille vil have ham, Leonora vil have Leander, Oldfux vil have Pernille (eller en der er mindre krævende) og Magdelone vil bare gerne giftes. Alt i alt en kærlig kommentar fra hr. Holberg, som stadig formår at give sine skuespil aktualitet. Medierne er fuld af livsstilsprogrammer om hverdagslivets mange udfordringer og fortrædeligheder såsom karrierekonkurrencer, kurser i yoga på arbejdspladsen, privatlivets fysiske og mentale indretning og ind imellem alt dette kærlighedens til stadighed trange vilkår

Spillesteder

Forestillingen har som tidligere nævnt premiere 1. oktober i forbindelse med åbningen af Struers nye kulturhus, hvor der også spilles den 3. oktober. derefter rykker forestillingen til Herning hvor der spilles i Herning Kongrescenter den 5. oktober for så at vende snuden mod Holstebro, hvor der spilles i det nyrenoverede teater ”Knudsens” som en del af en klassisk international musikfestival, den 6. og 8. oktober. Sidst men ikke mindst runder Musikdramatisk teater af med at præsentere forestillingen for det københavnske operapublikum, hvor de spiller den 12. og 13. oktober på Det Danske Teaters store scene.

Alle pressemeddelelser om: