Musikdramatisk Teater opfører “Den Stundesløse”

24. august 2005

Til redaktionen

Holstebro, 24. august 2005

Vi e-mailer pressestof vedr. Musikdramatisk Teater, som opfører “Den Stundesløse”.

Tekst ved Musikdramatisk Teater.
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås ved Pernille Elimar, tlf.: 97 40 36 36 eller 40 92 78 95.

Med venlig hilsen
f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Musikdramatisk Teater opfører “Den Stundesløse”

 

I disse aktuelle ”kanon”-tider kan Musikdramatisk Teater præsentere ikke mindre end en dobbeltløbet en af slagsen, når teatret til efteråret opfører Bent Lorentzens opera ”Den Stundesløse” over Holbergs komedie af samme navn. Nyt og gammelt støder sammen, hvor Bent Lorentzens moderne lydkulisser er som skræddersyet til at sætte Holbergs evigt aktuelle komedie i relief.

”Den Stundesløse” er en historie om et menneske, der ikke tager sig tid til at trække vejret, leve, elske, nyde, se, føle. En mand der lever sit liv i detaljen uden fare for at stå stille med det ubehag, det kan medføre. Kærligheden blomstrer lige for næsen af ham. Pernille vil have ham, Leonora vil have Leander, Oldfux vil have Pernille (eller en der er mindre krævende) og Magdelone vil bare gerne giftes. Alt i alt en kærlig kommentar fra hr. Holberg, som stadig formår at give sine skuespil aktualitet. Medierne er fuld af livsstilsprogrammer om hverdagslivets mange udfordringer og fortrædeligheder såsom karrierekonkurrencer, kurser i yoga på arbejdspladsen, privatlivets fysiske og mentale indretning og ind imellem alt dette kærlighedens til stadighed trange vilkår.

Forestillingens instruktør er Ina-Miriam Rosenbaum, der sammen med koreografen Ann Crosset vil arbejde på at skabe dramatisk og ikke mindst fysisk liv til en forestilling, som prøver at imødegå den gængse opfattelse af opera som stillestående teater med musik til. Så der bliver tale om at opleve gakkede gangarter og skøre indfald i en enkel scenografi af Karin Trille Høy.

Musikdramatisk teater har i denne produktion lagt stor vægt på det skuespilmæssige. Den ledende hovedrolle som Vielgeschrey spilles/synges således af Morten Staugaard, skuespiller fra Ålborg Teater , der de seneste år har koncentreret sin karriere om opera og musicals. I rollen som tjenestepigen Pernille, der forstår at holde hjulene i gang ses Berit Meland. De unge forelskede par synges af sopran Maria Bastrup netop udgået fra Opera-Akademiet og Jens Jacob Honoré der debuterede dette forår på Den Fynske Opera. I rollen som Pernilles mandlige modstykke tjeneren Oldfux ses Jens Søndergård der pt. er fastansat ved operaen i Weimar. Frieren Peder Erichsen spilles/synges af skuespiller Lars Oluf Larsen og den giftelystne Magdelone synges af Anne Kleinstrup.

Forestillingen har premiere 1. oktober i forbindelse med åbningen af Struers nye kulturhus, hvor der også spilles den 3. oktober. derefter rykker forestillingen til Herning hvor der spilles i Herning Kongrescenter den 5. oktober for så at vende snuden mod Holstebro, hvor der spilles i det nyrenoverede teater ”Knudsens” som en del af en klassisk international musikfestival, den 6. og 8. oktober. Sidst men ikke mindst runder Musikdramatisk teater af med at præsentere forestillingen for det københavnske operapublikum, hvor de spiller den 12. og 13. oktober på Det Danske Teaters store scene.

Alle pressemeddelelser om: