Gavmild prins vil belønne de unge forskere

9. marts 2005

Til redaktionen

Holstebro, 9. marts 2005

Vi fremsender pressestof for Komiteen for Unge Forskere, som for 17. gang arrangerer landskonkurrencen for unge forskere og opfindere. Sidste frist for tilmelding til konkurrencen er tirsdag den 15. marts.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved Unge Forskere.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskeres sekretariat ved Ryan Holm,
tlf. 9742 5206 og e-mail ryanholm@post3.tele.dk.
.
Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Gavmild prins vil belønne de unge forskere

 

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og videnskabsminister Helge Sander vil være i det gavmilde hjørne, når de tirsdag den 19. april tropper op til finalen i landskonkurrencen for unge forskere og opfindere.
I fællesskab vil de uddele kontante præmier for 169.000 kr. til konkurrencens vindere, der også kan se frem til rejsepræmier til en række internationale begivenheder.
Det er Komitéen for Unge Forskere, der for 17. gang arrangerer landskonkurrencen. Sidste frist for at tilmelde sig konkurrencen er tirsdag den 15. marts, og man skal indsende en beskrivelse af selve projektet senest tirsdag den 29. marts.
Der har i de seneste år været en stigende interesse for at deltage i forskerkonkurrencen, og alt tyder på, at den udvikling fortsætter i år.
Formanden for Komitéen for Unge Forskere og landskonkurrencens jury, administrerende direktør Jørgen M. Clausen fra Danfoss, er overbevist om, at alle unge, der sender et projekt ind, kan huske det mange år frem. Oplevelsen vil gøre en stor forskel i deres liv, selv om de måske ikke vinder.

Rejse til Kina

Kina er et af de rejsemål, landskonkurrencens deltagere dyster om at besøge. Kineserne har en tilsvarende konkurrence for unge forskere og opfindere, og deltagerantallet er på ca. 15 millioner. Af dem kommer de 500 bedste til finalen i Beijing.
Danmark er blevet inviteret til at sende repræsentanter til Beijing, hvor der i forvejen deltager repræsentanter fra Australien og USA. Den kinesiske arrangør, Cast, China Association for Science and Technology, har også ønsket et europæisk land blandt deltagerne, og her er valget faldet på Danmark.
I november 2004 deltog to unge danske forskere i Project Show for Future Engineers i Shanghai, og her fik den 20-årige Morten Tychsen en 3. præmie for sit projekt.
Netop i en tid, hvor den økonomiske vækst er i meget stor fremgang i Kina, og hvor der satses meget på investeringer i naturvidenskab og teknologi, kan Kina blive en god samarbejdspartner.
Jørgen M. Clausen mener da også, at udvekslingsaftalen med Kina er betydningsfuld.
– Vi ser gerne, at kineserne kommer til Danmark og lærer om dansk forskning og kultur. Når de unge danskere kommer til Kina og ser den udvikling, der er i gang, får de en større forståelse for, hvad der sker i Kina i dag, siger han.
Der er yderligere oplysninger om den danske landskonkurrence og om tilmelding på www.unge-forskere.dk

Alle pressemeddelelser om: