Forærer landets skoler helt ny kostuddannelse

8. marts 2005

Til redaktionen

Holstebro, 8. marts 2005

Vi e-mailer pressestof for Hover Sundhedshøjskole ved Ringkøbing, som vil forære alle landets skoler en helt ny kostuddannelse – KostpilotJunior, som er målrettet til 7. klasse.
Læs mere på: www.hshs.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Thomas Juul, Tilsted Communication.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Hover Sundhedshøjskole, leder Søren Vestergaard, tlf. 9734 8800.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Hover Sundhedshøjskole har succes:

Forærer landets skoler helt ny kostuddannelse

 

Sundere spisevaner blandt de unge er i vælten, og fra næste skoleår får alle landets 7. klasser en gratis chance for at blive kostpilot.
Hover Sundhedshøjskole ved Ringkøbing vil som sit bidrag til en sundere livsstil forære skolerne den populære uddannelse ved hjælp af undervisning på internettet, og uddannelsen vil være tilpasset skolernes behov med navnet KostpilotJunior.
I realiteten tilbyder Hover Sundhedshøjskole eleverne i landets 7. klasser en gratis uddannelse, der ellers sammenlagt ville koste skolerne ca. 400 mio. kr.
– Vi er glade for, at vi har så stor vækst på vore kostpilotuddannelser, at vi har mulighed for at lave en aftale med det danske skolesystem. Det er vigtigt, at vi lærer om kostens utrolige indvirkning på helbredet, ikke mindst for skolebørn, som skal kunne indlære optimalt. Det er også en fordel, at uddannelsen fungerer som e-læring, for dermed stifter eleverne bekendtskab med en læringsform, som vinder mere og mere frem i vidensamfundet. Vi er stolte over at kunne give denne gave til skolerne, siger sundhedshøjskolens leder, Søren Vestergaard.
I uddannelsen lægges der vægt på at undervise eleverne i den nyeste viden om sund kost og ernæring, og principperne fra Walter Willetts nye kostpyramide er inddraget som en naturlig del i læringsfeltet.
Hover Sundhedshøjskole etablerede kostpilotuddannelsen 1. januar 2005. Planen er, at uddannelsen inden årets udgang også skal etableres i Sverige og Norge.
Man kan læse mere om kostpilotuddannelsen på www.kostpilot.dk og om Hover Sundhedshøjskole på www.hshs.dk

Alle pressemeddelelser om: