Politisk sportsmand vandt ”umulig” kamp

11. februar 2005

Til redaktionen

Holstebro, 11. februar 2005

Vi sender pressestof om, hvordan Tilsted Communication har været en aktiv medspiller i videnskabsminister Helge Sanders valgkamp i det nordjyske.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Ole Mortense/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Tilsted Communication, Bent Tilsted,
tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Politisk sportsmand vandt ”umulig” kamp

 

En ægte sportsmand går målbevidst efter at vinde de rigtige sejre frem for at vinde alt, hvad han deltager i.
Den type er videnskabsminister Helge Sander (V). Han er som politiker drevet af det samme engagement og den samme kampånd, som han i sin tid brugte til at indføre professionel fodbold i Danmark og genoplive den berømte ”6-dagesløbs feber” i Herning.
Helge Sander har senest dokumenteret sin sportslige behændighed ved at blive valgt til Folketinget i det, mange ville betegne som en umulig aalborgensisk valgkreds. Alligevel lykkedes det ham at trodse alle odds og blive valgt som den første Venstre-politiker siden 1891.
– Jeg har aldrig prøvet at tabe en valgkamp, og det har nok noget med en sportsmands ihærdighed at gøre. Da jeg første gang som 23-årig stillede op til en valgkamp, blev jeg valgt ind i Herning Byråd med næstflest stemmer, kun overgået af borgmesteren, erindrer Helge Sander, der rent sportsligt har begået sig på både fodboldbanen og som pedalatlet i Herning Cykle Klub.
– I en valgkamp går man ud og giver det, man har i sig, men hvis vi bliver ved det sportslige, kan man jo ikke sige, at jeg på forhånd var særlig strategisk i mit valg af opstillingskreds. Jeg valgte den svære, selv om jeg f.eks. kunne have fået en mere sikker kreds i hovedstaden. Men det var for uvirkelig for mig, og derfor valgte jeg en kreds, jeg personlig bedre kunne forholde mig til, siger Helge Sander.
Han blev første gang valgt til Folketinget i 1984 i Herning-kredsen, og på det tidspunkt havde kredsen ikke givet valg til en Venstre-mand siden 1975…
Videnskabsministeren har i kulisserne haft kommunikationsbureauet Tilsted Com i Holstebro som aktiv medspiller i den vanskelige nordjyske valgkamp, og bureauet stod også ved hans side dengang i 1984.

Alle pressemeddelelser om: