Fynsk pige vandt EU-konkurrence for unge forskere

30. september 2004

Til redaktionen

Holstebro, 30. september 2004

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere.
Den 18-årige Charlotte Strandkvist fra Svendborg vandt i går onsdag én af de tre førstepriser på 5000 euro ved ”16th European Union Contest for Young Scientists” i Dublin i Irland.

Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved Komiteen for Unge Forskere.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskeres sekretariat ved Ryan Holm, mobiltlf. 2177 4243 eller på fredag på tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Fynsk pige vandt EU-konkurrence for unge forskere

 

Unge danske forskere bliver ved med at imponere i udlandet.
Det satte 18-årige Charlotte Strandkvist fra Svendborg en tyk streg under, da hun onsdag vandt én af de tre førstepriser på 5000 euro (ca. 37.000 kr.) ved ”16th European Union Contest for Young Scientists” i Dublin i Irland.
I konkurrencen dystede Charlotte Strandkvist med 104 af Europas bedste forskerhjerner mellem 15 og 20 år. Niveauet i de i alt 74 projekter fra 34 forskellige lande var utroligt højt, og det er i det lys, den unge fynbos præstation skal ses.
Charlotte Strandkvist, der til daglig er kemiingeniørstuderende, fik førsteprisen for et projekt, der har forbedret en syntetisk metode til at udvinde det kemisk stof N-methyl fluoxetine, som bruges til antidepressiv medicin.
Første skridt på vejen mod den internationale anerkendelse tog hun, da hun fik 1. præmie i den danske konkurrence Unge Forskere 2004. Ved den lejlighed blev hun udpeget som Danmarks repræsentant i EU-konkurrencen i Irland, hvis formål er at motivere flere unge til at satse på en karriere inden for naturvidenskabelig forskning.
Efter præmieuddelingen i Irland deltog bl.a. Charlotte Strandkvist og den danske delegation i et teselskab hos den irske præsident McAleese.
Danmarks unge forskere har i årenes løb vundet flere 1. præmier, og sidste år blev det til to ærespræmier.
Videnskabsminister Helge Sander (V) er da også både stolt og glad for præmieringen af Charlotte Strandkvist´ projekt.
– Det er et meget imponerende resultat, Charlotte Strandkvist har opnået. Et flot forskningsprojekt har vundet international anerkendelse og er dermed med til at gøre opmærksom på Danmark og unge danske forskningstalenter. Stort tillykke til Charlotte Strandkvist for både projekt, udvist talent og engagement og prisen, siger han.
Konkurrencen Unge Forskere 2005 bliver udskrevet senere på året. Læs mere på www.unge-forskere.dk.

Alle pressemeddelelser om: