Ung fynbo dyster med Europas bedste

21. september 2004

Til redaktionen

Holstebro, 21. september 2004

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere.
Charlotte Strandkvist fra Svendborg rejser på lørdag til Dublin i Irland, hvor hun skal deltage i EU´s konkurrence for unge forskere. Hun vandt 1. præmie med sit projekt om det antidepressive lægemiddel Fluoxetin i Unge Forskere konkurrencen i år.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved pressefotograf Bent Tilsted.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskeres sekretariat ved Ryan Holm,
tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Ung fynbo dyster med Europas bedste

 

18-årige Charlotte Strandkvist fra Svendborg rejser på lørdag til Dublin i Irland, hvor hun skal deltage i EU´s konkurrence for unge forskere.
I ”16th European Union Contest for Young Scientists” skal hun dyste med 104 af Europas bedste hjerner. De unge deltagere mellem 15 og 20 år kommer fra 34 lande, hvor de har vundet 1. præmie i de nationale forskerkonkurrencer, og de bliver bedømt af en jury på 15 fremtrædende forskere med Dr. Ulf Merbold – Europas første astronaut – i spidsen.
Charlotte, der i år fik htx-eksamen fra Svendborg Tekniske Gymnasium, blev udpeget som Danmarks repræsentant i EU-konkurrencen ved finalen i landskonkurrencen Unge Forskere 2004. Her fik hun 1. præmie for sit projekt om det antidepressive lægemiddel Fluoxetin.
Charlotte er meget interesseret i naturvidenskabelig forskning, men synes, at den er mest interessant, når den er rettet mod at forbedre livsvilkårene for mennesker. Hun har udarbejdet en vejledning til syntetisering af fluoxetin, og i forbindelse med syntesen har hun udført analyser og blandt dem nogle, hun selv har udviklet.
– Charlotte er en særdeles god repræsentant for Danmark, og hun vil forsøge at leve op til det gode ry, som unge danske forskere har i internationalt sammenhæng. Interessen for hende og hendes projekt er da også på forhånd stor, fortæller primus motor i landskonkurrencen Unge Forskere, Ryan Holm.
5 af de 105 deltagere i EU-konkurrencen er på forhånd blevet udpeget til at være med i et internationalt TV-dokumentarprogram om EU-konkurrencen og om unge europæiske forskere. Charlotte er én af dem, og hun har i Svendborg haft besøg af et irsk TV-hold, der har set på hendes baggrund, og TV-holdet vil følge Charlotte under de 5 dages ophold i Irland.
Konkurrencen Unge Forskere 2005 bliver udskrevet senere på året. Læs mere på www.unge-forskere.dk.

Alle pressemeddelelser om: