To unge danskere til opfinderudstilling i Japan

20. august 2004

Til redaktionen

Holstebro, 20. august 2004

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere.
Den 17-årige Anders Utoft Madsen og den 18-årige Martin Hardorf fra Vejle Tekniske Gymnasium skal i næste uge på deres livs rejse til Japan,, hvor de skal deltage i Future Creation Fair i Tokyo.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved pressefotograf Bent Tilsted.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – Ryan Holm er for øjeblikket i Japan. Han er tilbage igen lørdag den 4.september indtil da kontakt venligst Inge-Lise Dinesen, Tilsted Communication, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

To unge danskere til opfinderudstilling i Japan

 

Den 17-årige Anders Utoft Madsen og den 18-årige Martin Hardorf fra Vejle Tekniske Gymnasium skal i næste uge på deres livs rejse. De vandt 2. præmie i Unge Forskere 2004, konkurrencen for unge forskere og opfindere, og ved finalen den 30. april i Ingeniørens Hus i København fik de en kontant præmie på 8.000 kr. og blev samtidig udtaget til at repræsentere Danmark ved Future Creation Fair i Tokyo, Japan. Det er en udstilling, hvor unge opfindere fra 38 lande mødes.

Invitationen er kommet til Unge Forskere fra Japans Opfinderforening, der fylder 100 år i år. Også i Østen har man forstået, at fremtidens velfærd skal bygge på, at de unge får udviklet deres kreative evner og beskæftiger sig med naturvidenskab og teknologi.

Anders og Martin har udviklet et medicinsk tyggegummi, MediGum, der indeholder acetylsalicylsyre. Har man hovedpine, tager man ikke en tablet, men et stykke tyggegummi. Deres undersøgelser viste, at medicinen blev hurtigere optaget i kroppen med MediGum end med en tablet.

Komiteen for Unge Forskere finder det væsentligt, at de unge kommer ud i verden til internationale begivenheder. Med støtte fra tre ministerier, fem universiteter og store danske virksomheder har det i år været muligt at sende unge danske til internationale begivenheder i Tyskland, Sverige, Irland, Kina, Norge og USA.

Unge Forskere 2005 bliver udskrevet senere på året. Ud over kontante præmier på 121.000 kr. er der i Unge Forskere 2005 også mange rejsepræmier.
www.unge-forskere.dk .

Alle pressemeddelelser om: