OL-deltagere pudser formen af på danske gulve

6. juli 2004

Til redaktionen

Holstebro, 6. juli 2004

Vi e-mailer pressestof for Junckers Industrier A/S, som har leveret sportsgulve til De Olympiske Lege i Athen.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Jens Møller.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Junckers Industrier A/S, underdirektør Jørgen Jensen, tlf. 56673601.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

OL-deltagere pudser formen af på danske gulve

 

Under De Olympiske Lege i Athen vil spillerne på det græske volleyball-landshold trampe løs på danske gulve, hver gang de skal gøre sig klar til kamp!
Gulvene kommer fra Junckers Industrier A/S i Køge, der er Europas største producent af massive hårdttræsgulve. Virksomheden er specialist i at udvikle sportsgulve med specielt designede underkonstruktioner, der lever op til de strengeste internationale standarder og opfylder de topprofessionelle idrætsfolks krav.
Junckers har haft til opgave at levere et 1800 kvm stort sportsgulv til den multisportshal, hvor de olympiske volleyballspillere fra værtsnationen skal træne og varme op. Mange af spillerne kender i forvejen de danske sportsgulve, for Junckers har i mange år leveret gulve til haller i bl.a. Athen.
– Og vi får stadig forespørgsler på, om vi kan levere flere gulve til OL. De græske arrangører har travlt med at få alt klar, og de er meget interesserede i at samarbejde med os om sportsgulve, fortæller eksportansvarlig Lars Olsen.

Nye egenskaber

Det 1800 kvm store sportsgulv i Athen er bygget op om en helt ny underkonstruktion kaldet DuoBAT 110+, som Junckers har udviklet. Sammen med de øvrige nye konstruktioner i det, som Junckers betegner ”3. generation”, giver den gulvet hidtil usete egenskaber inden for stødabsorbering og boldrefleksion kombineret med øget styrke.
Ifølge produktudviklingschef Ole Slott sker dette bl.a. i erkendelse af, at fremtidens halgulve skal kunne klare alt fra benhårde boldspil som basket og håndbold til yndefulde standarddanse-konkurrencer og store rock-koncerter.
– Der er en tendens til, at halgulvene udsættes for større og større belastninger, når f.eks. mobile tribuner sættes op og pilles ned igen. Derfor er vore nye sportsgulvsystemer udviklet, så de kan optage størst mulige belastninger, uden at det sker på bekostning af atleternes krav. At udvikle et sportsgulv indebærer normalt en række kompromisser, men i den nye 3. generationsserie er det lykkedes os at kombinere egenskaber, som man ikke tidligere har kunnet få i ét og samme gulv, forklarer Ole Slott.
Forklaringen ligger i en ny type strøsystem af finérlamineret gran, der både er formstabilt og har høj styrke. Strøerne er forsynet med en specialudviklet gummibelægning, der består af en kombination af hårde og bløde gummimaterialer, som ekstremt hurtigt genvinder sin form.
– Vi har kombineret den tilpassede stødabsorbering med høj boldrefleksion og dermed skabt en meget høj grad af sikkerhed mod skader for sportsudøverne – samtidig med, at gulvets styrkeegenskaber er øget, fortæller han.

Fakta

Multisportshallens konstruktion er bygget op af Junckers nye dobbeltlags strøsystem – DuoBAT 110+ – der giver en uovertruffen stødabsorbering, fjedring og boldrefleksion.
DuoBAT 110+ er baseret på det nye J-Lock system, der sikrer en hurtig, præcis og sikker sammenkobling af de præfabrikerede og laminerede over- og understrøer. Systemet er meget fleksibelt og kan således installeres på enten et helt plant eller et ujævnt undergulv.
De nye systemer har alle gennemgået og bestået den såkaldte DIN 18032 performance test ligesom de er fremtidssikret iht. den kommende CEN standard. De har ligeledes været underlagt en såkaldt fatigue-test, der er en udmattelsestest efter den internationale ENV standard. Alle tests viser, at systemernes fjedring forbliver uændret/optimal – selv efter et antal belastninger svarende til 25 års normalt sportsbrug.

Alle pressemeddelelser om: