Sommerens letteste måltid

2. juli 2004

Til redaktionen

Holstebro, 2. juli 2004

Vi sender pressestof for virksomheden W. Oschätzchen Aarhus A/S, som bl.a. fremstiller den kendte krydderiblanding Frikalet. Krydderiblandingen er fremstillet med naturlige krydderier dvs. uden kunstige smagsforstærkere og konserveringsmidler.

Tekst af journalist Else Hansen.
Fotos ved fotograf Thomas Juul, Tilsted Com og W. Oschätzchen Aarhus A/S.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt W. Oschätzchen Aarhus A/S, direktør Kjeld Kronborg Danielsen, tlf. 8629 1100.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Sommerens letteste måltid

 

Når vi er i sommerhus, skal madlavningen ikke tage for lang tid. Og ofte har man ikke mange krydderier at gøre godt med.
Der kommer derfor her et bud på sommerens suverænt letteste forslag til en middagsret, som hele familien kan lide. Og den kræver kun hakket kød, vand, lidt smør og en pose Frikalet.

Sådan gør man

Man tager 500 gr. hakket kød – lam, okse, kalv eller svin – som man nu bedst kan lide det. Kødet blandes med lidt vand eller mælk samt indholdet af en pose Frikalet, som er en velsmagende smagsblanding fra W. Oschätzchen Aarhus A/S. Det hele røres godt igennem.
Imens koges 5 flækkede peberfrugter (10 halve) i forskellige farver i saltet vand i 4-5 minutter. Når de er dryppet godt af, lægges de i et smurt ovnfast fad og fyldes med den rørte fars. Læg små smørklatter øverst (kan evt. undværes) og lidt vand i bunden af fadet, som sættes ind i ovnen i en halv time ved 200 graders varme. Skal dryppes undervejs.
De færdige peberfrugter serveres med grøn salat og brød. Eller ris, hvis familien er meget sultne.

Uden konserveringsmiddel

Vi bad en slagtermester lave en gang frikadeller med Frikalet. Han ser især fordelen ved at anvende den færdige ”frikadelleblanding” f.eks. i sommerhuset eller hos den unge single med det halvtomme køkkenskab. Og ifølge slagtermesteren udmærker blandingen sig ved, at den ikke er tilsat konserveringsmiddel.
Frikadellerne og fyldet i peberfrugterne får en fastere konsistens, end når man normalt laver frikadeller, og det tilskriver han blandingens indhold af tørmælk. Han gætter på, at frikadellerne med Frikalet godt kan vinde over traditionelle frikadeller i en blindsmagning. Personligt ville han tilsætte ekstra peber og løg, men det er en smagssag, hvor stærke ”deller”, man vil have.

Alle pressemeddelelser om: