Finale i Unge Forsker Konkurrence

30. april 2004

Til redaktionen

Holstebro, 30. april 2004

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere. De har udtaget 18 finaledeltagere, som i dag fredag 30. april er i gang med finalen i landskonkurrencen Unge Forskere 2004.
Når konkurrencen er afgjort e-mailer vi vinderne og billeder fra konkurrence til redaktionerne.

Tekst og foto fra Tilsted Communication.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.
Tekst og foto findes også på www.presseoversigt.dk

Yderligere informationer – kontakt Komiteen for Unge Forskeres sekretariat ved Ryan Holm,
tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Finale i Unge Forsker Konkurrence

 

Unge danske forskere og opfindere er i dag samlet i Ingeniørhuset i København til finale og præmieoverrækkelse i landskonkurrencen Unge Forskere 2004.
Her udstilles alle finaleprojekter, og det bliver videnskabsminister Helge Sander og professor Thor A. Bak, der skal overrække præmierne. Den samlede præmiesum er på 121.000 kr., og Hans Kgl. Højhed Prins Joachim er konkurrencens protektor.
Formålet med den årligt tilbagevendende konkurrence er at øge interessen for naturvidenskab og teknik blandt unge, og den støttes af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Undervisningsministeriet og Miljøministeriet. Konkurrencen sponsoreres af universiteter og store danske virksomheder.
Unge Forskere omfatter to konkurrencer: Natur&Teknik er konkurrencen for unge forskere og opfindere i 1.-8. klasse, mens Unge Forskere og Opfindere er for alle i alderen op til 22 år.
Projekterne bedømmes af en jury på 31 medlemmer. I juryen sidder repræsentanter for dansk forskning, undervisning og erhvervsliv med professor Thor A. Bak som formand og videnskabsminister Helge Sander som æresjuryformand.
Professor Thor A. Bak, der i 16 år har stået i spidsen for Unge Forskere, afløses nu på posten som formand for Komitéen for Unge Forskere og som formand for juryen af administrerende direktør Jørgen M. Clausen fra Danfoss.
Nogle af projekterne i Unge Forskere 2004 udtages til at repræsentere Danmark i EU’s konkurrence “European Union Contest for Young Scientists”, der finder sted i Dublin i Irland. Blandt finalisterne kan juryen desuden udpege deltagere til ESE 2004 i Dresden i Tyskland, Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), der finder sted i Phoenix i den amerikanske stat Arizona, Stockholm Junior Water Prize i Sverige, International Exhibition for Young Inventors i Tokyo i Japan, Project Show for Future Engineers i Shanghai i Kina, og én af finalisterne inviteres til at overvære Nobelprisoverrækkelsen i Stockholm. Desuden kan danske finaledeltagere være gæsteudstillere ved de tilsvarende konkurrencer i Norge og Sverige i 2005.

Alle pressemeddelelser om: