Til redaktionen
Holstebro, 2. april 2004
Vi e-mailer pressestof for Christies Sdr. Hostrup Kro i Sønderjylland, som nu tilbyder gæsterne, at blive stjernekokke for en dag. I selskab med kroens fire professionelle kokke skal de både sammensætte, forberede og lave maden, som de så om aftenen får serveret i restauranten af kroens tjenere.
Få flere informationer på www.christies.dk
Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved pressefotograf Bent Tilsted, Tilsted Communication..
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Yderligere informationer – kontakt Christies Sdr. Hostrup Kro, Helle Taulbjerg, tlf. 7461 3446 eller 7462 2622.
Med venlig hilsen
f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen
Bliv stjernekok for en dag
Hvordan kan de dog lave så indbydende og velsmagende mad, de gæve kokke derude i køkkenet på Christies Sdr. Hostrup Kro i Sønderjylland..?
Det har mangen en mæt og veltilpas gæst spurgt sig selv om i tidens løb, og nu får de chancen for at aflure de gastronomiske tryllekunstnere deres hemmeligheder.
Indehaverne af den gamle, traditionsrige kro, Helle og Simon Taulbjerg Martin, tilbyder gæsterne at blive stjernekokke for en dag. Idéen er, at gæsterne får adgang til alle de spændende ting, der sker bag kulisserne. I selskab med kroens fire professionelle kokke skal de både sammensætte, forberede og lave maden, som de så om aftenen får serveret i restauranten af kroens tjenere.
– Vi gør det her for at give folk en ny og anderledes krooplevelse. Det er en enestående chance for at være med i den proces, der gerne skulle ende med en menu, som folk ikke havde drømt om, at de kunne være med til at lave, siger Helle og Simon Taulbjerg Martin, der også ejer Hotel Europa i Aabenraa.
“Stjernekok for en dag” er beregnet for grupper på højest otte personer. De får lejlighed til at arbejde nogle timer i køkkenet sammen med kroens kokke, og det indebærer bl.a., at de selv er med til at plukke årstidens grøntsager og urter i kroens egen, velforsynede køkkenhave og tilberede frisk fisk i køkkenets store røgeovn.
– Vi tror, mange kunne tænke sig at være med bag kulisserne. Det kunne være fire par, der vil have et anderledes ophold., men arrangementet er også velegnet til f.eks. bestyrelsesmøder, fødselsdage, familiefester eller kollegial teambuilding. Kroen har sin egen helikopter-landingsplads, så er der rig lejlighed til at lave utraditionelle arrangementer, siger Helle og Simon Taulbjerg Martin.
“Et godt måltid begynder med en god idé, og visioner er mindst ligeså vigtige i et køkken som friske råvarer”, lyder sloganet på Christies Sdr. Hostrup Kro.
Ud over de gastronomiske udfordringer er der mange andre aktiviteter at udfylde tiden med. Kroen har bl.a. købt en splinterny motorcykel, som gæsterne kan låne under opholdet, og desuden er der mulighed for at spille tennis, petanque eller udendørs skak, slappe af i kroens urtehave, nyde den smukke natur i området eller bare dase foran pejsen.