Tyve bytter it-udstyr for dusør

8. januar 2004

Til redaktionen

Holstebro, 8. januar 2004

Vi e-mailer pressestof vedr. Tilsted Communication har fået sit it-udstyr tilbage mod udlevering af dusør til tyvene.

Tekst ved journalist Flemming Hove

Yderligere informationer kontakt Tilsted Communication, Bent Tilsted, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Tyve bytter it-udstyr for dusør

 

Det har sin virkning, når man udsætter en dusør!
Det kan kommunikationsbureauet Tilsted Communication i Naur ved Holstebro konstatere, efter at det i løbet af onsdagen fik alt det it-udstyr tilbage, som forsvandt under et indbrud i bureauet natten til 1. juledag.
Imidlertid skete det efter en drejebog, som passer til enhver god kriminalfilm. Og det var én af tyvene, der iscenesatte tingene.
Ved 14-tiden ringede en mand til bureauet og præsenterede indehaver Bent Tilsted for et ultimatum:
– Dav, du har udsat en dusør?
– Ja … det har jeg.
– Det er mig, der har jeres udstyr. Du kan få det, hvis du vil…
– Det vil jeg gerne!
Tyven forklarede derpå Bent Tilsted, at de kunne udveksle it-udstyret med den udsatte dusør på 40.000 kr. et sted, han valgte. Bent Tilsted lagde i telefonsamtalen ikke skjul på, at han var parat til at betale for at få udstyret tilbage. Værdien af det og de mange data er ganske enkelt for vigtige for bureauet og dets kunder.
Sammen med medindehaver Ole Mortensen kørte Bent Tilsted ind til Holstebro for at hæve pengene i banken og afvente nærmere besked om bestemmelsesstedet. De blev derpå dirigeret ind til et område i Holstebro. Her blev de kontaktet af tyven og præsenteret for halvdelen af det stjålne it-udstyr, der var stuvet sammen på en trækvogn. Bent Tilsted sikrede sig, at der vitterlig var tale om det rigtige udstyr, inden han udbetalte 15.000 kr. Resten af pengene ville han først udlevere, når det resterende udstyr var bragt frem.
Netop hjemvendt til Naur henvendte tyven sig igen telefonisk til bureauet, og efter en kort snak kørte Bent Tilsted og Ole Mortensen atter til Holstebro. Denne gang var der mere it-udstyr tilstede, og lidt flere penge skiftede hænder. Tyven beklagede, at noget udstyr manglede, så han aftalte med Bent Tilsted, at de skulle mødes en tredje og sidste gang onsdag aften. Det skete efter et par udsættelser, og denne gang var det sidste it-udstyr bragt til veje.
Der vil dog gå godt et døgns tid, før eksperterne har gennemgået alle seks it-servere. Men uanset hvad er Bent Tilsted meget glad for at have fået udstyret tilbage, og at den udlovede dusør har haft den tilsigtede virkning.

Alle pressemeddelelser om: