To virksomheder bliver til én slagkraftig enhed

10. november 2003

Til redaktionen

Holstebro, 10. november 2003

Vi fremsender pressestof for Cimbria Videbæk A/S, som er en sammenlægning af koncernen Cimbrias projektafdeling i Herning og Videbæk Maskinfabrik.
Den ny virksomhed bliver en ny slagkraftig ingeniør- og produktionsvirksomhed med speciale i at skræddersy havnebaserede transportanlæg til kunder i både ind- og udland.
Vi vedlægger Cimbria Videbæk A/S nye informationsblad.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Thomas Juul.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Yderligere informationer – kontakt Cimbria Videbæk A/S, administrerende direktør Steen R. Madsen eller salgs- og eksportchef Svend Christensen, tlf. 7010 5540.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

To virksomheder bliver til én slagkraftig enhed

Behovet for større og større havnetransportanlæg vokser konstant, og Cimbria Videbæk A/S satser på at få en vigtig rolle på både hjemme- og eksportmarkedet.

En ny slagkraftig ingeniør- og produktionsvirksomhed med speciale i at skræddersy anlæg til transport og håndtering af bulkvarer til kunder i både ind- og udland har set dagens lys, efter at koncernen Cimbria’s projektafdeling i Herning og Cimbria Videbæk er blevet lagt sammen.
Den nye virksomhed Cimbria Videbæk A/S vil ifølge administrerende direktør Steen R. Madsen blive en enhed, der primært skal spille en central rolle på markederne i Danmark, Norge og Sverige, men som også får en vigtig funktion i moderniseringen af de tidligere østlandes håndtering af både korn- og gødningsproduktionen og andre bulkvarer, der kræver transport- og lagersystemer.
Kerneydelserne fra Cimbria Videbæk A/S vil være salg og projektering af komplette anlæg, hvor virksomhedens store erfaring med bl.a. båndtransportører, snegle, elevatorer og opsækningslinier vil komme til sin ret. Dette kræver, at man formår at få udvikling, projektering og produktion til at gå op i en højere enhed i samspil med en respekteret salgsorganisation, der bygger på gensidig tillid.”
– Som et kombineret ingeniør- og produktionsselskab, er vi i stand til at skræddersy totalløsninger inden for bl.a. meget store havnetransportanlæg. I de seneste fem år er vore projekter vokset i både størrelse og leveringsomfang, og derfor er den gensidige tillid mellem os og vore kunder så utrolig vigtig. Det er altafgørende, at vi kan rådgive kunderne om, hvad der skal til for at løse deres akutte behov inden for transport- og lagersystemer, fastslår Steen R. Madsen.

Positiv udvikling

Salgsmæssigt vil Cimbria Videbæk A/S bearbejde det danske marked bedre end hidtil. Samtidig er Norge og Sverige interessante markeder, hvor virksomheden kan drage nytte af sit kendskab til forholdene. Eksportmæssigt er der fokus på hele Østersø-regionen og specielt på Rusland og de baltiske lande. Men i fremtiden vil det også dreje sig om Sortehavs-regionen, som virksomheden allerede har leveret en del udstyr til.
– Der er sket en stor og positiv udvikling i det tidligere Østeuropa, siden det sovjetiske regime faldt fra hinanden. Rusland er f.eks. blevet forvandlet fra at være importør af kornprodukter til nu at være eksportør i stor stil. De store mængder korn bliver udskibet fra de baltiske havne, og netop det har åbnet et vigtigt marked for os, siger salgs- og eksportchef Svend Christensen.
– Efter at vi er blevet en del af Cimbria-koncernen, kan vi lave komplette totalløsninger for både havnebaserede og landbaserede terminaler. Det er en stor fordel for kunderne, at de nu kun behøver at henvende sig ét sted for at få opfyldt deres behov, tilføjer han.
Kravene til udlastningskapaciteten i havnene stiger hele tiden, fordi skibene kun må ligge stille i kort tid. Og netop, når det drejer sig om kapaciteten, er Cimbria Videbæk A/S specialisten, der kan håndtere endda meget høje kapaciteter.

Alle pressemeddelelser om: