En grusom beretning

17. oktober 2003

Til redaktionen

Holstebro, 17. oktober 2003

Vi e-mailer pressestof vedr. forlaget Documentas nye bog “Overgreb – han stjal min barndom”.
Tilsted Communication har haft flere fingre med i spillet på bogen. Dorte Tveiti har fortalt sin beretning til freelancejournalist Flemming Hove, som er fast tilknyttet bureauet. Ligeledes har bureauet også lavet fotooptagelser.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com
Tekst og foto må kun anvendes til redaktionel brug.

Yderligere informationer Tilsted Communication, Bent Tilsted eller Flemming Hove, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen
f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

En grusom beretning

 

Kommunikationsbureauet Tilsted Communication ved Holstebro har bogstaveligt talt haft flere fingre med i spillet i forbindelse med udgivelsen af bogen “Overgreb – han stjal min barndom”, som Forlaget Documentas netop har udgivet.
Bogen er en uhyggelig beretning om det mest grusomme, der kan overgå et barn, og den er samtidig et opgør med Jehovas Vidner. I “Overgreb – han stjal min barndom” fortæller 39-årige Dorte Tveiti fra Lemvig om, hvordan hun gennem hele sin barndom blev mishandlet og groft seksuelt misbrugt af sin far. Misbruget kulminerede, da Dorte var 13 år, hvor hun fødte et barn, der var resultatet af faderens seksuelle perversion. Umiddelbart efter fødslen blev barnet fjernet fra hende og i største hemmelighed ombragt.
Dorte har fortalt sin beretning til freelancejournalist Flemming Hove, der er fast tilknyttet Tilsted Communication, og forsidefotoet er lavet af pressefotograf Tom Laursen.
Bogen skildrer Dortes kamp for at komme ind i sin hjernes fjerne afkroge for at hente de fortrængte minder frem, og den beretter om Dorte og ægtemanden Hans Jørns kamp for at få sandheden frem.
Dortes mission med bogen er med hendes egne ord:
“Nok kan man gøre et barn fortræd på den mest grusomme måde, men det betyder ikke, at barnet for altid vil være fortabt. Det KAN lade sig gøre at gennemleve ondskaben – uanset hvor sønderrivende den end er – og komme ud på den anden side som et helt menneske … som et stærkere og meget mere positivt menneske. Et menneske, der er parat til at tage livtag med hvad som helst!
Forfatteren Jane Aamund har skrevet forord til bogen, og hun skriver bl.a.:
“Dorte er en pæn, stilfærdig kvinde, velbegavet og velformuleret. Hun fortalte sin forfærdelige historie, og det var ingen almindelig familie, hun fortalte om. Det var en ulykkelig og utryg barndom med forfærdelige detaljer.
Dorte og hendes mand kæmpede både mod virkningerne af de overgreb, Dorte og hendes søster var blevet udsat for i familien, og også mod den mægtige organisation, Jehovas Vidner, som nægtede at tro på hendes historie, og som dækkede over lignende sager, de havde haft kendskab til…
Jeg spurgte Dorte: Når du skal sove om aftenen og minderne vælder ind over dig, hvad gør du så?
Dorte så på mig og sagde stille: Jeg beder til Gud om, at der ikke vil ske noget ondt med alle de små børn i aften.
Og jeg svarede hende, at jo flere, der fortæller om deres oplevelser, jo større håb har man om, at de pædofile kan blive straffet og fjernet fra børnenes nærhed”…

Alle pressemeddelelser om: