To unge danske forskere til tops i europæisk forskerkonkurrence

29. september 2003

Til redaktionen

Holstebro, 29. september 2003

Vi e-mailer pressestof for Komiteen for Unge Forskere. Ved EU´s konkurrence i Budapest for unge forskere, European Union Contest for Young Scientists, nåede to af de danske deltagere helt til tops. Den 20-årige Thomas Rasmussen fra Svendborg og den 20-årige Sean Paulsen fra Aabenraa fik hver en ærespræmie i konkurrencen. Også den 20-årige Andreas Overbeck Petersen fra Mors høstede megen anerkendelse for sit projekt.
Mere information findes på www.unge-forskere.dk

Tekst af Ryan Holm/Unge Forskere.
Fotos ved fotograf Ludányi Ferenc
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås hos lederen af Unge Forskeres sekretariat Ryan Holm, tlf. 9742 5206, fax. 9742 9141, mail@unge-forskere.dk.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

To unge danske forskere til tops i europæisk forskerkonkurrence

 

Ved EU´s konkurrence i Budapest for unge forskere, European Union Contest for Young Scientists, nåede to af de danske deltagere helt til tops. Den 20-årige Thomas Rasmussen fra Svendborg og den 20-årige Sean Paulsen fra Aabenraa fik hver en ærespræmie i konkurrencen. Også den 20-årige Andreas Overbeck Petersen fra Mors høstede megen anerkendelse for sit projekt.

Thomas Rasmussen har forsket i ølfremstilling og påvist, at gæringstemperaturen har umådelig stor indflydelse på øllets smag, idet der ved bestemte temperaturer dannes store mængder af diacetyl, der får øllet til at smage af smør. I sit eget laboratorium i kælderen hos forældrene har Præmien, som Thomas modtog, består i deltagelse i et to ugers seminar i London for unge forskere.

Sean Paulsen, der er student fra Amtsgymnasiet i Sønderborg, har astronomi som sin helt store hobby og som kommende erhverv.
Som belønning for sin forskning er Sean Paulsen af ESA, European Space Agency, inviteret til at deltage i en international rumforskningskongres i Vancouver, Canada.

Også Andreas Overbeck Petersen høstede stor anerkendelse for sit projekt om forsøg med kreatin, et kosttilskud, der påvirker idrætsfolks præstationsevne, og som kan misbruges som doping.

Formanden for juryen i EU´s konkurrence er tyskeren Dr.Ulf Merbold.
Ulf Merbold var synligt begejstret for de tre unge danske forskere. Med så fornemme repræsentanter for dansk ungdom kunne Ulf Merbold ikke være i tvivl om, at niveauet blandt de unge, der har deltaget i den danske konkurrence Unge Forskere, må have været meget højt, og de unge er således blandt de bedste i Europa.

I EU´s forskerkonkurrence i Budapest var der 76 projekter med 113 deltagere fra 38 lande. De var udvalgt blandt 30.000 deltagere i de forskellige lande.
Se mere under www.unge-forskere.dk

Alle pressemeddelelser om: