Børnenes helt Barret får Birn Prisen på 25.000 kr.

5. september 2003

Til redaktionen

Holstebro, 5. september 2003

Vi e-mailer pressestof for Musikteatret HolstebroHallen, som har fundet årests modtager af Birn Prisen. Det bliver alle børns favorit, Sigurd Barret.

Tekst og foto ved Musikteatret HolstebroHallen.
Tekst og fotos må kun anvendes til redaktionel brug.

Yderligere informationer kontakt Musikteatret HolstebroHallen, tlf. 9611 7878

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen
inge-lise@tilsted.com

 

Børnenes helt Barret får Birn Prisen på 25.000 kr.

 

Alle børns favorit, Sigurd Barret, bliver den 3 modtager af den pris, Inger og Valdemar Birn, der bor i udlandet, og Musikteatret HolstebroHallen har indstiftet. Prisen skal hædre kunstnere, der har optrådt i Musikteatret HolstebroHallen og derigennem givet publikum en særlig oplevelse. Den er på kr. 25.000 samt et maleri af kunstneren Inger Birn.

Sigurd Barret får prisen for en helt uforglemmelig oplevelse i Musikteatret HolstebroHallen, da han sammen med Radiosymfoniorkestret og flere end 200 korsangere stod for en af kun to store koncerter uden for København sidste år i december.
– Sigurd Barret går lige ind hos børnene, og de elsker ham. Han forstår at forklare musikken for børn, så de kommer til at holde af både de mange instrumenter og de store værker. Hans måde at formidle musik til børn på er helt unik, og et kig rundt i salen den dag i december beviste hans talent. Børnene sad simpelt hen fuldstændig opslugt under koncerten, så valget af Sigurd Barret som prismodtager var egentlig ikke så vanskeligt, siger bestyrelsesformand i Musikteatret HolstebroHallen, Torben Krøyer.

Birn Prisen blev uddelt for første gang for to år siden, hvor Sanne Salomonsen modtog den for sin indsats som Evita. Sidste år gik den til sangeren Jesper Lundgaard for sin helt egen fortolkning af Elvis og mange andre store oplevelser i teatret. I denne sæson er det så for første gang en entertainer, der henvender sig til børn, der modtager prisen. Sigurd Barret kommer til Holstebro og får prisen overrakt af Musikteatret HolstebroHallens bestyrelsesformand Torben Krøyer i forbindelse med nytårskoncerten med Tivolis Promenadeorkester den 4. januar 2004. Ved den lejlighed giver Sigurd Barret et par smagsprøver på sit store talent.

Birn Prisen uddeles en gang årlig. En komité bestående af Inger Birn, Musikteatret HolstebroHallens bestyrelsesformand Torben Krøyer, næstformand Bodil Hagild, direktør Lars Sennels, og producer Henrik Thorngaard, Danmarks Radio Midt & Vest vælger årets prismodtager. Modtageren af Birn Prisen kan være såvel professionel som amatør, ligesom der både kan være tale om en musiker, skuespiller, entertainer, danser, sanger eller andet.